Bitcoin pinautomaten zullen verdubbelen na halving

Louise de Graaf


Brandon Mintz, CEO van Bitcoin (BTC) pinautomaat-operator Bitcoin Depot, voorspelt een wereldwijde stijging van het aantal installaties van bitcoin-automaten. Dit zal volgens hem na de bitcoin halving gebeuren, die verwacht wordt op 22 april plaats te vinden.


Nederlanders zijn crypto-sceptisch, brengt Bitcoin halving vertrouwen?

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Crypto automaten in de lift door FOMO

Mintz anticipeert op een stijgende vraag naar Bitcoin-geldautomaten (ATM’s) in de periode na de bitcoin halving. Dit is een gebeurtenis waarbij de hoeveelheid bitcoins die op een dag worden geproduceerd, wordt gehalveerd. Dit kan de vraag potentieel hard doen toenemen.

Uit het verleden blijkt dat de crypto-FOMO (Fear Of Missing Out) doorgaans toeneemt in deze periode. FOMO is de angst om ‘de boot te missen’ wat betreft crypto koersstijgingen. Hierdoor gaat men vaak enigszins roekeloos investeren.

Crypto-ATM’s zagen in 2023 voor het eerst in tien jaar een jaarlijkse daling. Hoogstwaarschijnlijk was dit het gevolg van de bearmarkt (slechte koersprestaties) die versterkt werd door het faillissement van verschillende crypto-bedrijven. De komende periode en de uitspraak van Mintz vormt daarentegen een positief signaal voor het aantal crypto automaten.

Keerpunt in aantal bitcoin- en andere cryptoautomaten

Na de eerste jaarlijkse daling lijkt er een keerpunt te zijn opgetreden. Tot dusver ziet 2024 er positief uit, met meer dan 2000 geïnstalleerde crypto ATM’s volgens gegevens van CoinATMRadar.

 

Deze groei zal naar verwachting verder toenemen, aldus Mintz. In eerdere bull markten merkte Mintz op dat “later in de cyclus, vooral die periode van FOMO die begint plaats te vinden”, hij vervolgt “het adoptie percentage is erg nuttig, want als meer mensen Bitcoin kopen, gaat een deel daarvan waarschijnlijk naar Bitcoin-geldautomaten”. Bovendien is er historisch gezien een toename van Bitcoin ATM’s rond de halving geweest, hoewel dit geen garantie biedt voor de toekomst.

De eerdere dalingen van de afgelopen 18 maanden kunnen verschillende redenen hebben gehad. Volgens Mintz kan de daling worden toegeschreven aan de ineenstorting van de cryptobeurs FTX in november 2022. Het faillissement van Coin Cloud, een grote exploitant met 5.000 geldautomaten, heeft ook bijgedragen aan het verlies.

FOMO bij ATM hackers

Niet alleen het aantal ATMs lijkt toe te nemen, maar ook het aantal gehackte ATM’s groeit, waardoor nietsvermoedende gebruikers aanzienlijke sommen geld verliezen.Vorig jaar werd General Bytes, een fabrikant van Bitcoin ATM’s, getroffen door een grote inbreuk waarbij 1,5 miljoen dollar aan BTC werd gestolen van enkele van zijn ATM-exploitanten.

In augustus 2022 meldde General Bytes ook een hack waarbij Bitcoins die bij ATM’s waren gestort werden gestolen, resulterend in een verlies van ongeveer $16.000.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment