Bitcoin passeert $64.000 en maakt abrupte duik, dogecoin stijgt 18%

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen dag een flinke klim omhoog doorgemaakt, en vannacht werd zelfs kortstondig de grens van 64.000 dollar gepasseerd. De eerdere piek van vorige week woensdag werd nipt overschreden, met een flitsende crash als gevolg. Dogecoin (DOGE) zet intussen zijn indrukwekkende rally van vorige week voort met een grote koerssprong. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin koers schiet omhoog, volatiliteit neemt toe

Gisteren aan het begin van de middag luidde bitcoin zijn opwaartse beweging in. Na een meerdaagse consolidatiefase, waarin de koers zijwaarts bewoog rond de 62.000 dollar, werd het gaspedaal maar weer eens ingetrapt.

Aan het begin van de avond naderde de koers de 43.000 dollar, maar vlak na middernacht maakte de koers plotseling een grote stap. In korte tijd werd zowel de 43.000 als 44.000 dollar gepasseerd. Bitcoin steeg tot een absolute piek van 64.282 dollar. Hiermee werd het hoogtepunt van vorige week woensdag met een luttele 100 dollar overtroffen.

 

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Net als vorige week zakte de koers echter als pudding in elkaar nadat de 64.000 dollar werd overtroffen. In 6 minuten tijd verloor de koers 2.000 dollar, wat overeenkomt met een daling van zo’n 3 procent. De low staat gelijk aan een prijs van 62.205.

Vrijwel direct schoot de koers weer omhoog tot boven de 63.000 dollar, waar het de rest van de nacht heeft gehandeld.

64.000 dollar dient als een belangrijke weerstand voor bitcoin. Mocht de koers in staat zijn boven dit level te blijven, zal de recordprijs van 69.000 dollar de eerstvolgende cruciale halte zijn.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 63.531 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 58.610. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,61% in de plus.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Cardano en dogecoin in de schijnwerpers

Het gros van de cryptomarkt kleurt net als BTC in het groen. Binnen de top 10 cryptomunten moeten alleen solana (SOL) en avalanche (AVAX) een nipte daling accepteren.

Ethereum (ETH), BNB (BNB) en ripple (XRP) zijn licht gestegen de afgelopen 24 uur, met respectievelijk 1,61%, 0,95% en 1,21%.

Cardano (ADA) en dogecoin hebben daarentegen forse prijsstijgingen doorgemaakt. Cardano staat 8,18% hoger dan gisteren en dogecoin is met een stijging van 19,04% de absolute winnaar van vandaag.

Dogecoin gaat op dezelfde voet verder als vorige week. De koers is nu in 7 dagen tijd bijna verdubbeld en staat nu op zijn hoogste niveau sinds april 2022.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 94

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment