Bitcoin neemt adempauze, ethereum, solana en cardano maken inhaalslag

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers lijkt even een pitstop te maken en kleurt nipt in het rood. Tegelijkertijd kleuren veel altcoins juist stevig in het groen. Ethereum (ETH), solana (SOL) en cardano (ADA) hebben stuk voor stuk juist grote opwaartse bewegingen gemaakt. In deze ochtendupodate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin koers duikt onder $44.000

Allereerst nemen we een kijkje bij de bitcoin koers. Bitcoin is sinds woensdag aan het consolideren nadat het de dagen ervoor juist enorm hard was gestegen.

Bitcoin bereikte op 5 december, vlak voor middernacht, zijn absolute piek van iets minder dan 44.500 dollar en is daarna aan het bijtanken geslagen. Waar het eerst echter grotendeels rond de 44.000 dollar bewoog, maakte de koers gisteren in de ochtend een flinke duik tot vlak boven de 43.000 dollar. Aan het eind van de middag deed bitcoin een poging om weer boven de 44.000 dollar terecht te komen, maar het kwam niet verder dan 43.860 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Inmiddels handelt de koers al een tijdje rond de 43.500 dollar, vlak boven zijn steunniveau van 43.400 dollar. Mocht dit prijslevel verloren raken, is 42.400 dollar het eerstvolgende level die bitcoin op kan gaan zoeken. Op de weg omhoog is het hoogtepunt van 44.488 dollar belangrijk om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 43.357 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 40.214. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,04 procent in de min.

BTC dominantie daalt, grote crypto’s stijgen hard

De bitcoin dominantie, ofwel het marktaandeel van BTC binnen de cryptomarkt, heeft een significante daling ondergaan tot onder een belangrijk steunniveau. Verschillende altcoins schieten momenteel namelijk omhoog, terwijl bitcoin juist iets is gedaald.

Zo zijn ethereum en cardano de afgelopen 24 uur met respectievelijk 5,02 en 4,82 procent gestegen. Solana (SOL) is met uitstek de absolute winnaar binnen de top 10 cryptomunten, met een stijging van 13,48 procent in dezelfde tijdsperiode.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Bitcoin vandaag: belangrijke data Amerikaanse arbeidsmarkt

Vandaag worden er om 14:30 uur verschillende belangrijke indicatoren gedeeld die een beeld schetsen van de huidige staat van de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Als eerste wordt het Gemiddeld Inkomen per Uur naar buiten gebracht. Deze indicator meet de inflatie van arbeidskosten. Er wordt een stijging van 0,3 procent verwacht, terwijl deze vorige maand uitkwam op 0,2 procent.

Ook de Niet-agrarische Loonlijsten wordt gepubliceerd. Er wordt een toename van 180.000 banen aangenomen. Vorige maand stond de toename gelijk aan 150.000.

Tot slot wordt het Werkloosheidscijfer gedeeld. Er wordt een percentage van 3,9 procent verwacht, wat zou betekenen dat het onveranderd is gebleven in november.

Post Views: 21

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment