Bitcoin naar de $50.000, ondanks bearish signalen? John bespreekt het

Louise de Graaf


In mijn nieuwste video behandel ik de vraag of de bitcoin (BTC) naar de $50.000 kan stijgen ondanks de bearish signalen die op korte termijn zichtbaar zijn. Het ziet er goed uit voor de koning der crypto, maar er zijn ook valkuilen op te merken.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin op weg naar de $50.000 – altcoins op ontploffen

Bitcoin heeft recentelijk zijwaarts bewogen, wat ik interpreteer als de stilte voor de storm, gevolgd door een significante prijsstijging. De focus ligt nu op wat de toekomstige koersbewegingen van bitcoin kunnen zijn. Ik bestudeer de heatmaps en merk op dat er rond de $50.000 tot $51.800 aanzienlijke liquiditeit ligt.

Een belangrijke vraag is of de koers eerst nog terug richting de $38.400 zal zeker, een scenario dat onzeker blijft.  Bij een analyse van de maandelijkse data valt de recente high rond de $41.000 op, wat een mogelijk bearish scenario op korte termijn suggereert.Op korte termijn kan dus zeker een correctie plaatsvinden, mogelijk gevolgd door een verdere stijging.

Een ander belangrijk onderwerp is de aanstaande Bitcoin halving op 15 april, een evenement dat niet ver weg is en significante marktbewegingen kan veroorzaken. De wekelijkse candlestick-analyse toont een bijna 15% stijging in de afgelopen week, met een mix van besluiteloosheid en sterke bullish signalen in de koers van BTC.

De analyse gaat verder met de dagelijkse en wekelijkse grafieken, waarbij ik specifiek inzoom op de weerstandsniveaus en de mogelijke uitkomst van de huidige marktbewegingen. Ik bespreek de ‘golden pocket’ regio en de Fibonacci-niveaus die belangrijke weerstandspunten markeren. Er zijn aardig wat interessante zaken zichtbaar op de grafiek.

Solana koers-analyse

De video sluit af met een vooruitblik op solana (SOL), een andere cryptomunt met een interessante marktdynamiek. SOL doet de laatste tijd goede zaken, ondanks de storing een paar dagen terug, en het zou zomaar eens kunnen dat solana de komende tijd fors gaat stijgen.

Meer leren over crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over zijn diensten.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment