Bitcoin mogelijk onderdeel van Amerikaanse pensioenen na snelle groei

Louise de Graaf


De Amerikaanse staat Arizona heeft grootste bitcoin (BTC) plannen aangekondigd. Aangemoedigd door de opmars van bitcoin opperen wetgevers in de staat nu voor de adoptie van bitcoin in pensioenplannen. Het voorstel komt van de senatoren Jake Hoffman en Warren Petersen en wordt ook gesteund door de republikein Joseph Chaplik.


Bitcoin’s beste dag ooit: deze analisten voorspellen $100.000

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin in pensioenplannen

De pensioenplannen in Arizona bevatten al assets zoals goud en zilver in de vorm van ETF’s. Het drietal suggereert dat een toevoeging van de bitcoin ETF’s in deze pensioenplannen adequaat zou zijn.

“De federale overheid bezit ongeveer 200.000 bitcoin. En Arizona’s pensioensystemen hebben een obligatie om te handelen in het beste belang van diens leden,”

Aldus het voorstel. Hoewel het voorstel dus de focus legt op de toevoeging van bitcoin ETF’s in de pensioenplannen, wordt er duidelijk ook gewezen op andere digitale assets zoals ethereum (ETH).

“Het is belangrijk dat het pensioensysteem van Arizona samenwerkt met de kas van de staat om de eventuele risico’s en voordelen te evalueren van het investeren in bitcoin en digitale asset ETF’s. [Dit is belangrijk] vanwege het evoluerende wetgevende landschap en de groeiende marktkapitalisatie,”

Hoewel van een ethereum spot ETF momenteel nog geen sprake is, lijkt de markt dit al wel te anticiperen. Momenteel buigt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zich over meerdere aanvragen voor een ethereum spot ETF. De laatste deadline voor de SEC om hierover duidelijkheid te geven is 23 mei.

De poorten naar bitcoin zijn geopend

Wellicht dat het voorstel uit Arizona het begin is van een grotere trend. Na de succesvolle lancering van de bitcoin ETF lijken de poorten geopend voor instituties. Naast vermogensbeheerders lijken nu ook mondjesmaat de banken, individuele investeringsadviseurs en bedrijven overstag te gaan. En misschien komen hier snel pensioenfondsen bij. 

Interessant genoeg is het investeren in bitcoin voor pensioenfondsen geen nieuw idee. In 2018 schreef investeerder en ondernemer Anthony Pompliano al in een open brief dat elk publiekelijk pensioenfonds in de Verenigde Staten bitcoin zou moeten kopen. Destijds zei hij dat een allocatie van 1 procent in bitcoin genoeg zou zijn om een grote impact te hebben.

 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment