Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving

Louise de Graaf


De Bitcoin (BTC) halving is altijd een belangrijk moment geweest in de prijsgeschiedenis van de crypto. Dat blijkt onder andere uit een analyse van analist TradingShot. De analist laat aan de hand van een interessante grafiek zien dat de BTC koers altijd een “gouden ratio” heeft gevolgd, voor en na de halvings.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin koers rondom de halvings

De bitcoin halving zal naar verwachting over ongeveer twee weken plaats gaan vinden. Op dat moment zal het aantal nieuwe BTC dat in omloop komt, worden gehalveerd.

TradingShot laat aan de hand van de wekelijkse grafiek zien hoe bitcoin tijdens de vorige halvings altijd eenzelfde patroon heeft gevolgd. Kijken we naar een hele bull cyclus dan vindt 51 procent van die cyclus plaats vóór de halving, en 49 procent na de halving.

Daarbij valt op dat het agressiefste deel van de bull cyclus na de halving plaatsvindt.

De analyse van TradingShot waarop de verdeling van de bull cycli te zien is. Bron: TradingView.

Volgens de analyse zou de bitcoin koers op basis van de voorgaande patronen een prijspiek van rond de 200.000 dollar kunnen bereiken.

Zoals altijd geldt dat in het verleden behaalde resultaten nooit garantie bieden voor de toekomst. Dat de koers in het verleden zich op een bepaalde manier heeft gedragen hoeft niet te betekenen dat dit ook nu weer zo zal gebeuren. Dit is dan ook zeker geen financieel advies.

Nog 500 dagen bullmarkt voor bitcoins koers

Een grote vraag die iedereen nu heeft is naast waar de mogelijke piek van deze cyclus ligt, natuurlijk ook hoelang de bullmarkt nog zal duren. Laat hieronder je stem horen om te zien hoe andere lezers van Crypto Insiders erover denken!

De analyse van TradingShot geeft een indicatie van hoelang de bullmarkt mogelijk nog kan duren. Na de halving zouden er volgens de analist nog 500 dagen zijn waarin de bulls heersen.

“Het hoogtepunt van deze analyse blijft echter de Halving’s Golden Ratio, wat impliceert dat de tijdsafstand van de onderkant van de bearcyclus tot de halvering bijna gelijk is aan de afstand van de halvering tot de top van de bullcyclus. […]

Dit geeft aan dat we nog minstens 500 dagen Bull Cycle voor de boeg hebben en het beste deel is dat deze in de vorm zullen zijn van het meest agressieve deel van de Cyclus”

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment