bitcoin miljardenverkoop, Solana storing en meer

Louise de Graaf


Er is deze week weer een hoop gebeurd in het crypto-landschap. Zo heeft het failliete crypto-leenplatform Genesis plannen naar buiten gebracht om voor een bedrag van 1,3 miljard dollar aan aandelen in Grayscale’s GBTC bitcoin (BTC) ETF te verkopen. Ook is Solana (SOL) deze week geteisterd door een grote netwerkstorting, is de datum voor de volgende grote Ethereum (ETH) update bekendgemaakt en heeft een grote internationale exchange de Nederlandse markt betreden.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Genesis wil GBTC aandelen op de markt dumpen

Genesis, dat sinds januari vorig jaar in een faillissementsprocedure verkeert, heeft toestemming gevraagd bij de Amerikaanse faillissementsrechtbank om ongeveer 1,3 miljard dollar aan GBTC-aandelen te verkopen.

Deze enorme stapel aandelen vertegenwoordigen ongeveer 87 procent van de totale bezittingen die Genesis wil verkopen.

GBTC is het grootste bitcoin fonds ter wereld dat vorige maand werd geconverteerd in een spot Exchange-Traded Fund (ETF).

Afgelopen donderdag heeft het bedrijf te horen gekregen of het zijn geplande verkoop door mag zetten. Vooralsnog is er niets bekend of de rechter groen licht heeft gegeven. Hoe dan ook zou het voor een flinke opschudding kunnen zorgen op de markt.

Solana netwerkstoring

Een onverwachte storing trof het Solana netwerk afgelopen dinsdag. Voor ongeveer vijf uur heeft de layer-1 blockchain problemen ondervonden. Aan het einde van de middag werd het netwerk herstart aan de hand van een update.

De precieze oorzaak van de netwerkstoring is nog steeds onduidelijk. Ontwikkelaars onderzoeken momenteel het probleem en zullen zo snel mogelijk met antwoorden komen.

Het is al de elfde keer in slechts twee jaar tijd dat er een incident plaatsvindt op het Solana netwerk.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Datum grote Ethereum update bekendgemaakt

Deze week is eindelijk de datum van de volgende grote Ethereum netwerkupdate bekendgemaakt.

Op woensdag werd de update met succes geactiveerd op het derde en tevens laatste testnetwerk van Ethereum, genaamd ‘Holesky’. Een dag later werd een streefdatum van 13 maart naar buiten gebracht door de ontwikkelaars.

De update richt zich met name op het vergroten van Ethereum’s schaalbaarheid.


Bitcoin en Ethereum op de drempel van nieuwe records in 2024

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Amerikaanse crypto exchange betreedt Nederlandse markt

Donderdagavond kondigde de Amerikaanse cryptobeurs Kraken aan de cruciale virtual asset service provider (VASP) licentie te hebben verkregen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Hiermee heeft de in 2013 opgerichte exchange toestemming gekregen om zijn crypto-diensten uit te breiden naar ons kikkerlandje.


Post Views: 350Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment