Bitcoin maker ontwaakt? Eerste wallet ooit ontvangt €1,1 miljoen

Louise de Graaf


De genesis wallet heeft $1,17 miljoen (€1,07 miljoen) ontvangen van een anonieme bron. De wallet is de allereerste opslag van bitcoin (BTC) ooit, opgericht door niemand minder dan Satoshi Nakamoto. Het bedrag is afkomstig van de crypto exhange Binance. Dit kan twee dingen betekenen: óf Satoshi Nakamoto is ontwaakt, óf iemand is zo gek geweest om een miljoen te vergooien.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

$1,17 miljoen aan bitcoin verzonden naar wallet van oprichter

Een onbekende afzender heeft op 5 januari een transactie uitgevoerd van $1,17 miljoen naar de genesis wallet. De wallet is eigendom van bitcoin oprichter Satoshi Nakamoto, die al sinds december 2010 geen tekenen van leven meer vertoont. De genesis wallet is dan ook al jaren onaangeroerd gebleven.

De wallet bevatte in eerste instantie de eerste 50 bitcoin die ooit gemined zijn. De 14e verjaardag van bitcoin, in oktober 2022, werd gevierd door extra bitcoin naar de wallet te sturen. Destijds steeg de inhoud naar 72 bitcoin, ter waarde van $3,2 miljoen. Nu, met de additionele 27 bitcoin die naar de wallet zijn verstuurd, bedraagt het totaal maar liefst 100 bitcoin ter waarde van $4,3 miljoen.

De transactie kan wellicht betekenen dat Satoshi Nakamoto uit zijn slaap is ontwaakt en zijn wallet vanuit Binance aanvult. Dit kan echter door niemand bewezen worden behalve Nakamoto zelf. De naam is overigens een pseudoniem. Niemand weet de werkelijke identiteit van de oprichter van bitcoin. Hij bezit naar verluidt meer dan een miljoen bitcoin. Dat maakt hem een van de rijkste personen op aarde.

Bitcoins wellicht voorgoed verloren

Als de afzender niet Satoshi Nakamoto was, dan is de gulle gever zijn bitcoin nu kwijt. Deze actie, waarbij een persoon of organisatie crypto’s naar een onbereikbare wallet stuurt, staat ook wel metaforisch bekend als burnen

De crypto’s zijn dan voorgoed verloren, net als bij het verbranden van geld. Dit wordt veelal gedaan door projectontwikkelaars die de waarde van een crypto willen verhogen. Tenzij Nakamoto (indien hij nog in leven is) besluit zijn wallet weer te openen, zijn de verstuurde bitcoins feitelijk geburned.

Post Views: 4.826Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment