Bitcoin lijkt correctie in te zetten na stijging tot $44 duizend

Louise de Graaf


De marktleidende crypto bitcoin (BTC) lijkt rijp te zijn voor een correctie na een forse stijging richting de $44 duizend. Een wekelijks rapport van analistenplatform CryptoQuant maakt duidelijk dat de munt waarschijnlijk te hard is gestegen. Het is volgens hen daarom aannemelijk om een daling te verwachten de komende tijd.


Uitgelachen Bitcoin-analist verwacht nog steeds daling tot $12.000

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan correctie inzetten volgens verschillende data

Volgens analistenplatform CryptoQuant is de bitcoin koers de afgelopen tijd te hard gestegen. Na het $40 duizend platform te hebben doorbroken en zelfs de $44 duizend te hebben aangetikt, gaat de munt nu voor $42.400 over de toonbank. CryptoQuant verwacht echter een aankomende correctie in de vorm van een daling.

CryptoQuant heeft een Bull-Bear Market Cycle Indicator. Deze staat flink in het rood en geeft aan dat we nu in een overheated bull phase zitten. Een andere manier om een aankomende correctie te kunnen verwachten is het percentage winstgevende bitcoin voorraad. Momenteel is 90% van de bitcoins in het bezit van investeerders winstgevend. Ook dit geeft een correctie aan.

Bovendien hebben bitcoin miners aardig goede zaken gedaan de laatste tijd. Toen bitcoin de $44 duizend bereikte, verkochten vele miners hun bitcoin, met een gemiddelde winst van 40%. Het profiteren van de stijging is ook wel nodig, gezien de aankomende bitcoin halving. Deze gebeurtenis vindt volgend jaar plaats en zal de beloning die miners voor hun werkzaamheden krijgen halveren.

Advertisement

ETF nieuws kan bitcoin koers ondanks correctie gaan katapulteren

Alhoewel er op technisch en statistisch vlak een daling kan worden verwacht, is er ook nog steeds het wachten op een bitcoin ETF. Verschillende gigantische vermogensbeheerders als BlackRock hebben een bitcoin spot ETF aangevraagd. Indien deze worden geaccepteerd door de Amerikaanse waakhond, de Securities and Exchange Commission, kan de bitcoin koers flink gaan stijgen.

Momenteel staat de bitcoin koers 17% hoger dan een maand geleden. Sinds het begin van dit jaar is de munt bijna 150% gestegen. De halving van volgend jaar wordt ook verwacht flinke invloed te hebben op de prijs van de token.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment