Bitcoin layer 2-munten presteren beter dan BTC zelf na halving

Louise de Graaf


De vierde bitcoin (BTC) halving ligt inmiddels achter ons. De markt verwacht dat een sterke stijging van de prijzen van bitcoin en andere cryptocurrencies zal volgen.

Bitcoin is momenteel gestaag aan het stijgen, maar heel indrukwekkend is het nog niet. Met de halving lanceerde ook het nieuwe Bitcoin Runes protocol waardoor nieuwe layer-2 munten op het Bitcoin-netwerk zijn gelanceerd.

Sommige layer-2 munten op Bitcoin zijn al met 5% tot 30% gestegen sinds de halving en laten dus BTC ver achter zich.

STX, ELA, SAVM voor even op nummer één op Bitcoin

BitcoinlLayer 2-oplossingen zijn projecten die de schaalbaarheids- en transactie snelheidsbeperkingen op de Bitcoin-blockchain aanpakken. Ze zijn gebouwd bovenop de Bitcoin-blockchain en bieden schaalbaarheid door transacties buiten de hoofdketen te verwerken. Afgelopen weekend vertoonde een aantal van deze projecten een voorsprong op bitcoin wat betreft prijsstijgingen na de bitcoin-halving.

De STX token van Stacks steeg met ongeveer 30% naar $3 als gevolg van het halving effect. Volgens Velo Data was de STX een van de 25 best presterende cryptocurrencies van de afgelopen dagen. Andere Layer-2-munten zoals ELA van Elastos en de SAVM van SatoshiVM stegen na de halving ook met respectievelijk 11% en 5%.

BTC halving is geen halvering van de transactiekosten

De opkomst van Bitcoin Layer-2-munten op de markt komt op een moment van toenemende transactiekosten op de Bitcoin blockchain. Volgens Glassnode zijn de gemiddelde transactiekosten na de halving gestegen tot ongeveer 0,0020 BTC, wat het hoogste niveau sinds begin 2018 is.

Een van de redenen voor de stijging van de transactiekosten is de lancering van een nieuw protocol genaamd Runes, waarmee gebruikers tokens kunnen uitgeven en verhandelen. De introductie van Runes heeft bijgedragen aan de hogere transactiekosten.

Volgens Ord.io waren er op het moment van schrijven ongeveer 3.700 Runes-inscripties op de Bitcoin blockchain. Deze cijfers zijn slechts een van de factoren die de opkomst van Bitcoin Layer-2-munten beïnvloeden. Als de transactiekosten op Bitcoin blijven stijgen, kan dit de populariteit en prijzen van Bitcoin Layer-2-munten verder verhogen.


Post Views: 27Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment