Bitcoin land” El Salvador wordt het “Singapore van Amerika

Louise de Graaf


In 2021 werd het Midden-Amerikaanse land El Salvador het allereerste land ter wereld dat bitcoin (BTC) als wettelijk betaalmiddel introduceerde. Destijds was het volledig onduidelijk hoe de plannen van El Salvador uit de verf zouden komen. Inmiddels, twee jaar later, is dat beter in te schatten. 


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Het Singapore van Amerika

De introductie van bitcoin lijkt de ontwikkeling van El Salvador ten goede te komen. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor het landje. Althans, dat gelooft een adviseur van het grote investeringsfirma VanEck. Volgens Gabor Gurbacs kan El Savador uitgroeien tot “het Singapore van Amerika”.

Als het aan Gurbacs ligt is El Salvador aan een hele goede ontwikkeling bezig. Niet alleen de introductie van bitcoin lijkt goed uit te pakken, maar de gehele economie van het land zit in de lift, en dit trekt de aandacht van investeerders.

“Ik zeg vaak tegen portfoliomanagers dat El Salvador de potentie heeft om het Singapore van Amerika te worden.”

Aldus Gurbacs. In de jaren 90 maakte Singapore een geweldige groei door en trok grote hoeveelheden nieuw kapitaal aan. Ook zag de Aziatische stadstaat destijds een flinke groei aan immigratie. Dit zullen we ook zien in El Salvador, gelooft Gurbacs.

Ook schafte El Salvador eerder dit jaar alle belasting af op technologische innovatie. Dit is een reusachtige katalysator voor buitenlandse investeringen.

“Bitcoin land” El Salvador staat op de radar

Max Keiser, een bekende ‘Bitcoin maximalist’, woont in El Salvador en roept mensen op om naar El Salvador te emigreren: “Verhuis naar El Salvador, het land van de vrijheid.” Hij noemt onder andere de legale status van BTC en de dollar, lage criminaliteit en mooie stranden als redenen om in El Salvador te wonen.

Hoewel het beleid van El Salvador, aangespoord door president Nayib Bukele, lang werd bekritiseerd, lijkt het tij langzaam te keren. De wereld begint door te krijgen dat het Bitcoin beleid van Bukele werkt. Dit ontgaat zelfs de Amerikaanse bank JPMorgan niet. De bank veranderde eerder dit jaar de ‘credit rating’ van de staatsobligaties van El Salvador. De obligaties van het land staan dit jaar maar liefst 70 procent in het groen.

Help ons en stem op Crypto Insiders!

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.

Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment