Bitcoin kust de $70.000 weer, markt presteert wisselend

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) lijkt de afgelopen bezig te zijn met het voorbereiden op een verdere stijging. De koers van de koning der cryptocurrencies kust momenteel de $70.000 en staat netjes in het groen. De weerstand is nog hoog, maar de koers blijft naar boven kijken. Op de altcoin markt zijn de prestaties erg wisselend, maar flinke uitschieters zichtbaar.


Crypto Radar: bitcoin schiet omhoog, broertje stijgt hard na halving

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 2,9% gestegen tot $2,73 biljoen in de afgelopen 24 uur, wat de daling van gisteren weer zo goed als volledig heeft weggepoetst.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €65.258 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een daling van 2,03%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $69.990.

De hardste stijgers, waaronder TAO

Bittensor (TAO), VeChain (VET) en Toncoin (TON) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50 grootste cryptocurrencies.

 • TAO is met 22,7% gestegen tot $708,42
 • VET is met 8,2% gestegen tot $0,0471
 • TON is met 7% gestegen tot $7,20

Uiteraard springt TAO er meteen uit in dit lijstje. Een stijging van meer dan 22% in de afgelopen 24 uur is niets minder dan indrukwekkend te noemen. Als we uitzoomen is het echter vooral TON dat het goed doet gedurende de afgelopen week. TON is de laatste 7 dagen met 40,5% gestegen.


Bitcoin onverstoord boven $70.000, cruciale inflatiecijfers op komst

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

De hardste dalers, waaronder UNI

Uniswap (UNI), Filecoin (FIL) en The Graph (GRT) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 18,1%, 3,8% en 3,4% gedaald.

Hier is UNI de opvallende speler op de markt. Een daling van bijna 20% is enorm en betekent een zware klap voor de koers van UNI. Deze daling heeft hoogstwaarschijnlijk alles te maken met het feit dat de Amerikaanse SEC het gemunt lijkt te hebben op de decentrale Uniswap exchange.

 10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


Bitcoin koers wankelt, solana en zijn grootste memecoin stijgen hard

 • icon-marktupdates

  Marktupdates

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met het eerder besproken drama rondom Uniswap. De decentrale exchange is op het moment verreweg de grootste van zijn soort en de mogelijke aanklacht van de SEC aan het adres van Uniswsap kan vergaande gevolgen hebben.

Niet alleen voor Uniswap en gebruikers van het platform, maar ook voor de hele crypto-industrie. Uniswap heeft volgens de SEC de effectenwetgeving overtreden en mocht de SEC hierin gelijk krijgen van de rechter, kan dit betekenen dat er meer decentrale exchanges zullen volgen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment