Bitcoin koers zijwaarts, altcoins stelen deze week de show

Louise de Graaf


De bitcoin koers heeft afgelopen week vrijwel helemaal niets gedaan. Voor veel altcoins gold zo ongeveer hetzelfde, maar sommige coins sprongen er letterlijk en figuurlijk bovenuit. Sommige altcoins die te maken hebben met NFT’s stonden daarin centraal.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

ApeCoin (APE) stijgt het hardst op zaterdag

Crypto-almanak CoinGecko is niet alleen handig om de marktwaarden van verschillende coins met elkaar te vergelijken – je kunt er ook goed mee zien welke coins het hardst zijn gestegen over een bepaalde periode.

ApeCoin (APE) presteerde op zaterdag het beste, met een stijging van ongeveer 19% ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dat is een flinke afstand van de nummer twee, dat was op zaterdag namelijk Decentraland (MANA). De koers van deze metaverse-altcoin leefde met 12% op. De nummer drie op de lijst was Mina Protocol (MINA), die met 9% steeg.

Ook gemeten over de rest van de week ging het goed met APE, in totaal is de coin gestegen met zo’n 24%. Het project wordt geholpen door optimisme in de non-fungible token (NFT) sector in het algemeen. Langzaam beginnen bedrijven weer interesse te krijgen in deze tokens. Zo heeft Nike een nieuwe serie NFT’s, en PostNL’s Crypto Stamp steeg begin deze maand met een enorm percentage.

Het is dan ook geen verrassing dat het project met de beste prestaties van de afgelopen 7 dagen Blur (BLUR) is. Dit is een NFT-handelsplatform dat dit jaar de allergrootste is geworden. Het project bestaat pas sinds dit jaar, maar toch is het pijlsnel groter geworden dan OpenSea.

Veel altcoins gaan zijwaarts

Het was in altcoin-land in het algemeen vrij saai. Veel cryptocurrencies met een grotere marktwaarde werden afgelopen week gekenmerkt door grotendeels zijwaartse koersen, waaronder XRP, ethereum (ETH) en zelfs Solana (SOL), die de afgelopen weken razend populair was. Voor Mina Protocol (MINA) en Klaytn (KLAY) was de week positiever, deze coins zagen stijgingen van respectievelijk 32% en 30%.

Post Views: 68Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment