Bitcoin koers worstelt rond $66.000, belangrijke dag voor de boeg

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft het nog altijd erg zwaar. Gisteren is de koers flink afgetakeld, en bitcoin heeft het er knap lastig mee om zijn weg omhoog weer te vinden. Bitcoin staat op een net iets lagere prijs dan gisteren, met de meeste altcoins die dit pad volgen. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige staat van de markt, en blikken we vooruit op wat er vandaag komen gaat.

Bitcoin’s zijwaartse prijsactie

Bitcoin maakte gisteren gedurende de nacht een scherpe duik en zakte in de ochtend vervolgens verder weg tot een dieptepunt van zo’n $64.500, die rond 15:30 uur werd bereikt. Sindsdien heeft de koers zijwaarts bewogen, grotendeels rond de $65.000.

Enkele keren werd de $66.000 kortstondig overschreden. Vannacht heeft bitcoin ook een klim omhoog gemaakt, waardoor het zich nu boven dit prijslevel bevindt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Indien bitcoin verder weet te stijgen, ligt vlak boven de $67.000 het eerstvolgende weerstandsniveau.

De belangrijkste prijszone ligt echter rond de $69.000. Dit level zal omgetoverd moeten worden tot support om uit te kunnen kijken naar nieuwe recordprijzen. Wanneer bitcoin verder corrigeert, ligt op $64.000 de eerstvolgende halte die mogelijk steun kan bieden. Het gebied rond $60.000 is cruciaal om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 66.004 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.409. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,48% in de min.

Crypto top 10 nipt onderuit, maar solana stijgt

Zoals gezegd kijken de meeste cryptomunten momenteel tegen een daling aan. Echter zijn er geen grote verliezers op te merken. Binnen de top 10 grootste cryptomunten is er dan ook geen enkele munt die meer dan 2% heeft ingeleverd de afgelopen 24 uur.

Zo is ethereum (ETH) met 1,63% gedaald, ripple (XRP) met 1,88%, dogecoin (DOGE) met 1,71% en cardano (ADA) met 1,19%.

Solana (SOL) is in dit tijdsbestek zelfs in waarde gestegen. De solana koers heeft namelijk een stijging van 2,59% ondergaan.

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Vandaag komen er diverse belangrijke economische updates uit de Verenigde Staten, waaronder:

  • ADP werkgelegenheidswijziging buiten de landbouw (14:15 uur)
  • Diensten inkoopmanagersindex (PMI) (15:45 uur)
  • ISM niet-verwerkende industrie index (16:00 uur)
  • Ruwe olievoorraden (16:30 uur)
  • Toespraak Fed-voorzitter Jerome Powell (18:10 uur)

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment