Bitcoin koers vormt zorgwekkend patroon, cryptomarkt verder onderuit

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) prijs bevindt zich nog steeds in moeilijkheden. Eerder deze week bracht een grote daling de prijs terug richting $65.000, en bitcoin is maar niet in staat genoeg kracht bij elkaar te verzamelen om weer terug naar de $70.000 te schieten. Terwijl een verder bloedbad vooralsnog wordt voorkomen, ligt deze wellicht op de loer. De prijs beweegt zich namelijk in een verontrustend handelspatroon.

Bitcoin koers consolideert

Op de nacht van maandag op dinsdag maakte de bitcoin koers een scherpe duikvlucht. Vanaf een comfortabele koers van $70.000 werd een dieptepunt van zo’n $65.000 bereikt. Sindsdien consolideert bitcoin tussen grofweg $65.000 en $67.000.

Zo ook de afgelopen 24 uur. In de middag maakte de koers slechts één uitschieter tot $67.000. Daarbuiten bewoog bitcoin grotendeels rond de $66.000. Vanochtend vroeg bereikte bitcoin de onderkant van zijn consolidatiebereik, rond de $65.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Crypto-analist Nebraskangooner merkte gisteren op socialmediaplatform X op dat bitcoin een zogeheten ‘bear flag’ aan het vormen is. Dit is een technisch analysepatroon dat duidt op een mogelijke voortzetting van een dalende trend.

Indien bitcoin verder onderuit gaat, zou de prijszone vlak onder de $64.000 steun kunnen bieden. De volgende grote halte ligt rond de $60.000. Op de weg omhoog zijn de zones rond de $67.000 en $70.000 belangrijk om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 65.513 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 60.465. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,75% in de min.

Crypto top 10 daalt, met dogecoin in het bijzonder

Het gros van de cryptomarkt kleurt rood. Binnen de top 10 cryptomunten springt uitsluitend BNB (BNB) erbovenuit met een prijsstijging, van 4,08% om precies te zijn.

De rest kijkt allemaal tegen een daling aan. Ethereum (ETH) is percentagegewijs het minst hard onderuit gegaan, met slechts 0,38%.

De rest heeft het een stuk zwaarder momenteel. Solana (SOL) heeft 2,93% ingeleverd, ripple (XRP) 2,62% en cardano (ADA) 2,68%. Dogecoin (DOGE) is met een daling van 5,32% de grootste verliezer van vandaag.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment