Bitcoin koers van $500.000 is mogelijk volgens Nederlandse topanalist

Louise de Graaf


De Nederlandse ‘PlanB’ is een van de bekendste crypto analisten ter wereld. Zijn enorme hoop ervaring en kennis deelt hij met zijn 1,9 miljoen volgers op X. Zijn faam is grotendeels afkomstig van zijn creatie van het Stock-to-Flow model (S2F). En op basis daarvan heeft hij een opvallende voorspelling gedaan: bitcoin (BTC) zou weleens de $500.000 kunnen overstijgen na de halving.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers kan $500.000 overstijgen na halving

Vandaag plaatste de Nederlandse topanalist PlanB een opvallende voorspelling op zijn X (voorheen Twitter) pagina. De bitcoin koers zou op basis van zijn S2F model weleens de 500 duizend dollar voorbij kunnen gaan. Dat zou een procentuele stijging van maar liefst 1.060% betekenen. 

PlanB is van mening dat de bitcoin marktkapitalisatie, momenteel $846 miljard, die van goud zal overtreffen. De marktkapitalisatie van goud is op het moment $13,8 biljoen, wat ongeveer zestien keer zoveel is. De reden dat de bitcoin marktkapitalisatie die van goud zal overtreffen, is volgens PlanB de bitcoin halving die gepland staat in april.

Die halving verlaagt de mate waarin bitcoin vrijgegeven wordt. Momenteel is dat 6,25 per block, na de halving zal dat 3,125 bedragen. Dit fenomeen maakt bitcoin volgens de Nederlandse analist schaars. Zelfs schaarser dan goud; een aanleiding voor het overstijgen van de totale marktkapitalisatie van goud.

Bitcoin schaarser dan goud, en zelfs vastgoed

Verder geeft PlanB de Stock-to-Flow ratio’s van drie aspecten: vastgoed, goud en bitcoin. De S2F ratio houdt de schaarste van het product in; des te hoger de S2F ratio waarde, des te schaarser het is. 

PlanB geeft goud een relatief lage S2F ratio van 60. Vastgoed daarentegen is volgens PlanB een stuk schaarser, met een ratio van 100. Bitcoin spant volgens de analist echter de kroon, met een S2F-ratio van maar liefst 110 na de halving. Dat zou betekenen dat bitcoin na de halving in april 2024 niet alleen schaarser wordt dan goud, maar zelfs ook schaarser dan een huis.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment