Bitcoin koers stort in tot onder $64.000, altcoins leiden zwaar

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft gisteren een flinke smakkerd gemaakt. Al enkele dagen hield de koers zich ijzersterk boven de $66.000, maar gisteren kon ‘s werelds grootste crypto een bloedbad niet voorkomen. Bitcoin heeft logischerwijs de rest van de markt met zich mee omlaag getrokken en zoals wel vaker zijn altcoins degenen die juist het hardst zijn geraakt.

BTC koers hard onderuit

De bitcoin koers heeft de afgelopen dagen zijn stinkende best gedaan om zijn opmars voort te zetten maar de weerstand rond $67.000 meerdere keren roet in het eten gebracht. Bitcoin heeft al sinds maandag meerdere pogingen gedaan om dit level te doorbreken, maar iedere keer met weinig succes.

Gisteren rond 07:00 s’ochtends tikte bitcoin voor het laatst de $67.000 aan. Wederom kon het level niet veroverd worden. Van een grote afwijzing was echter, net als op maandag en dinsdag, niet direct sprake. Gedurende de ochtend en de eerste uurtjes van de middag bewoog de koers namelijk zijwaarts enkele honderden dollars boven de $66.000.

Rond 15:00 zakte de koers alsnog als pudding in elkaar. In korte tijd werd dook BTC onder zowel $66.000 als $65.000. In de avond zakte de koers ook onder de $64.000, met $63.600 als absolute bodem.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De prijszone rond $64.000 vormt een belangrijk steunniveau voor BTC, die een verdere daling richting $60.000 moet voorkomen. Mocht BTC weer naar boven durven te kijken, is de weerstand rond $67.000 logischerwijs het eerstvolgende belangrijke obstakel.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.236 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 60.018. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,74% in de min.

Altcoins diep in de min

Het beeld op de rest van de cryptomarkt is nog een stuk somberder. Veruit de meeste altcoins hebben percentagegewijs meer ingeleverd dan de koning der cryptocurrencies. Binnen de gehele top 100 zijn er slechts enkelen die aan een daling zijn ontsnapt.

Kijkend naar de grootste 10 cryptomunten dan is te zien dat iedereen met ten minste enkele procenten onderuit is gegaan. Ethereum (ETH) is de enige die het momenteel beter doet dan bitcoin, of beter gezegd ‘minder slecht’. De ethereum koers is de afgelopen 24 uur met 2,95%  gedaald tot $3.160.

De rest legt het allemaal af tegenover BTC. Zo is solana (SOL) met 7,05% gedaald, ripple (XRP) met 4,03%, dogecoin (DOGE) met 6,62% en cardano (ADA) met 6,22%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment