Bitcoin koers stijgt tot spannend level, dit kan volatiliteit brengen

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) prijs schoot gisteravond plotseling hard omhoog tot nipt onder zijn hoogste prijs van dit jaar, dat vorige week werd behaald. Inmiddels is de koers weer wat afgekoeld en aangekomen bij een cruciaal niveau. Bovendien kunnen we vanmiddag de nodige volatiliteit verwachten aangezien de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Jerome Powell, een toespraak zal houden. Het belooft een spannende dag te worden, maar met deze ochtendupdate kun je goed voorbereid de dag van start!


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin koers dichtbij jaarlijkse piek

De bitcoin koers maakte gisteren iets na 18:00 uur uit het niets een sprong. Een uur later werd het weerstandsniveau van 35.200 dollar bereikt en tevens doorbroken. Enkele uren daarna ging het opeens hard en steeg de koers tot een piek van vlak onder de 35.900 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Vorige week, in de nacht van woensdag op donderdag, bereikte de koers zijn jaarlijkse hoogtepunt van 35.987 dollar. Het scheelde gisteravond dus niet veel. Na de piek daalde de koers tot een dieptepunt van 35.200 dollar, waarna het vlak boven dit niveau is gaan consolideren.

Deze 35.200 dollar is een belangrijk niveau. Voorheen diende het als een sterk weerstandsniveau, maar nu heeft bitcoin het omgetoverd tot een essentieel steunniveau. Het wordt nu spannend om te zien of de koers kan stijgen tot een hoger hoogtepunt. In dat geval zal het niveau tussen 36.500 en 37.000 dollar de volgende halte kunnen zijn.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 35.213 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 32.980. Ten opzichte van 24 uur geleden staat bitcoin 0,91 procent in de plus.

Altcoinmarkt: Toncoin en solana stijgen hard

Toncoin (TON), polygon (MATIC) en solana (SOL) zijn de hardste stijgers binnen de top 15 cryptomunten van het moment. TON heeft het best gepresteerd in de afgelopen dag, met een stijging van 8,11 procent. MATIC en SOL staan respectievelijk 5,06 en 4,54 procent hoger dan gisteren.

Ook zijn er enkele dalers op te merken. Zo staan XRP en polkadot (DOT) beiden iets meer dan 2 procent in de min. De hardste daler is build n’ build (BNB) die 2,59 procent in heeft moeten leveren.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin vandaag: speech Fed-voorzitter

Vandaag zijn alle ogen gericht op 15:15 uur. Op dat moment zal Fed-voorzitter Powell namelijk een toespraak houden. Zijn uitspraken, die enigszins iets weggeven over het verloop van het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank, kunnen hevige prijsschommelingen teweegbrengen in de bitcoin koers.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,24 SOL of 15,66 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment