Bitcoin koers stijgt plotseling enorm hard, hier moet je nu op letten

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft gisteren op het laatste moment zijn uiterste best gedaan om de rode week toch nog op een enigszins goede manier af te sluiten. De nieuwe week is bovendien op een uitstekende manier begonnen aangezien de prijs een grote sprong heeft gemaakt tot een uiterst belangrijk niveau. In deze ochtendupdate bekijken we de bijzondere prijsactie en bespreken we de belangrijke niveaus. Ook richten we ons op alle belangrijke macro-economische zaken die deze week aan bod komen.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin koers schiet omhoog

Allereerst nemen we een kijkje bij de huidige stand van zaken wat betreft de bitcoin koers. Vrijdag kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) niet in hoger beroep gaat in haar rechtszaak tegen crypto-vermogensbeheerder Grayscale omtrent de komst van een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF).

Het goede nieuws dat de toezichthouder zich nog een keer zal moeten buigen over de aanvraag zorgde in eerste instantie niet tot een stijgende bitcoin prijs. Het positieve sentiment bracht gisteren rond 19:00 uur echter alsnog een stijging teweeg. Gedurende het weekend handelde bitcoin grotendeels rond de 26.900 dollar en was het volume en de volatiliteit zoals gewoonlijk erg laag.

Bitcoin steeg in enkele uren tot een piek van nipt onder de 27.300 dollar. Op het moment van schrijven heeft de prijs een opmerkelijke sprong gemaakt tot nipt onder de 28.000 dollar. Bitcoin is nu met overtuiging boven de belangrijk weerstandsniveau van vlak boven de 27.000 dollar uitgekomen. Bovendien is de volgende halte van 27.400 dollar nu ook doorbroken. Alle ogen zijn nu gericht op het huidige belangrijke niveau rondom de 28.000 dollar. Mochten we hier stand weten te houden, is de 28.500 dollar het volgende cruciale level.

Crypto-analysebedrijf Santiment liet op X weten dat de prijsstijging tot boven de 27.000 dollar gepaard ging met grote hoeveelheden oudere, stilstaande munten die na een lange tijd weer zijn verplaatst. Specifiek werd de grootste hoeveelheid ‘slapende’ munten verplaatst sinds 27 juli.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 27.893 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 26.470. Hiermee staat de koers 3,74 procent in de plus ten opzichte van 24 uur geleden.

Altcoinmarkt: deze crypto stijgen het hardst

Kijkende naar de top 10 cryptocurrencies van het moment presteren de meeste grote altcoins minder goed dan bitcoin. TRON (TRX), build ’n build (BNB) en solana (SOL) springen erbovenuit met stijgingen van respectievelijk 2,88, 3,00 en 3,59 procent. Alleen SOL weet BTC te verslaan als het gaat om de afgelopen 24 uur.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin deze week: hier moet je op letten

Tot slot bekijken we de macro-economische agenda voor deze week. Deze datapunten zouden namelijk voor de nodige volatiliteit kunnen zorgen in de BTC koers.

De meeste aandacht is gevestigd op de publicatie van de Detailhandelsverkopen, ook wel ‘Retail Sales’ genoemd, van de Verenigde Staten. Deze cijfers zullen op dinsdag naar buiten worden gebracht. Verzwakkende ratail-verkopen verlaagt de kans op extra renteverhogingen en dat zou gunstig zijn voor de bitcoin koers.

Daarnaast krijgen we op woensdag de Ruwe Olievoorraden en op donderdag de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding en de Bestaande Huizenverkopen voorgeschoteld. Al deze datapunten hebben betrekking op de VS.

Tot slot zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, donderdagavond achter het spreekgestoelte kruipen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 182 DOGE of 1.551.633 SHIB! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment