Bitcoin koers stijgt ontzettend hard, grote dag voor de boeg

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is vannacht in slechts enkele minuten met meerdere procenten de lucht in geschoten. Een belangrijkweerstandsniveau is kinderlijk gepasseerd en de prijs heeft zijn hoogste punt in meer dan zes weken tijd bereikt. In deze ochtendupdate bekijken we de prijsstijging en de huidige stand van zaken. Bovendien is vandaag de dag dat ethereum (ETH) geschiedenis gaat schrijven. Alles komt aan bod zodat je de dag goed voorbereid van start kunt gaan!

Bitcoin koers breekt uit

We beginnen uiteraard bij de bijzondere prijsactie van bitcoin. Een kwartier na middernacht wist bitcoin iedereen te verbazen. In slechts 20 minuten tijd steeg de koers van 27.200 dollar tot 28.000 dollar.

Rond 06:00 uur steeg bitcoin tot zijn piek van om en nabij de 28.200 dollar. Sinds de forse daling van halverwege augustus heeft de koers niet meer op dit niveau gestaan.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Met de enorme prijsstijging is de koers door het belangrijke weerstandsniveau van 27.500 dollar heen gebroken. Nu handelen we rondom het volgende belangrijke level van 28.165 dollar. Hier werd de koers eind september genadeloos afgewezen.

Om precies te zijn staat de BTC koers op crypto exchange Bybit momenteel op de 28.059 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC koers in euro daarmee uit op 26.539.

Mocht bitcoin zijn opwaartse trend door weten te zetten, dan is het niveau rondom de 29.000 dollar cruciaal. Dit zou de laatste horde kunnen zijn voor een beweging richting nieuwe jaarlijkse hoogtepunten.

Altcoinmarkt: gigantische stijging solana

De stijging van bitcoin overtreft bijna iedere altcoin uit de top 10 grootste munten. Solana (SOL) is de enige die de koning der cryptocurrencies ‘verslaat’. Je hebt er gisteren wellicht al iets over meegekregen, maar solana gaat ontzettend hard op het moment. Met een huidige koers van 24,13 dollar staat het maar liefst 13,50 procent hoger dan 24 uur geleden.

Ethereum (ETH) en cardano (ADA) zijn de andere uitblinkers van het moment met stijgingen van respectievelijk 2,97 en 3,41 procent.

ETH beursfondsen explosie

Voor ethereum staat een bijzondere dag te wachten. Vandaag zullen naar verwachting maar liefst negen verschillende op futures gebaseerde Exchange Traded Funds (ETF’s) voor ethereum gelanceerd worden.

Bloomberg-analist Eric Balchunas liet middels een bericht op X weten welke gegadigden vandaag mogelijk hun ethereum beursfonds uit kunnen brengen.

Data uit de VS en speech Fed-voorzitter

Bovendien krijgen we vandaag nog de Productie Inkoopmanagersindex (PMI) uit de Verenigde Staten voorgeschoteld. Deze belangrijke economische maatstaf volgt de hoeveelheid van productieactiviteit. Er wordt een waarde van 47,7 verwacht, terwijl deze vorige maand uitkwam op 47,6.

Tot slot zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, om 17:00 uur een toespraak houden. Enige hints over het toekomstige monetaire beleid zou een effect teweeg kunnen brengen op de bitcoin koers.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment