Bitcoin koers stijgt hard tot $47.000 na positieve ETF-ontwikkelingen

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers schiet momenteel hard de lucht in en heeft voor het eerst in bijna 2 jaar tijd de 46.000 dollar aangetikt. Het optimisme wat betreft een massa-goedkeuring in de race om Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) heeft vandaag een verdere boost gekregen dankzij verschillende noemenswaardige ontwikkelingen. We kijken naar de recente koersexplosie van bitcoin en zetten de laatste ontwikkelingen op een rijtje.


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

BTC ETF ontwikkelingen

Alle gegadigden om een Bitcoin beursfonds te lanceren hebben vandaag voor de deadline hun gewijzigde S-1 formulieren ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het is nu afwachten tot de toezichthouder naar buiten treedt met een besluit, dat uiterlijk woensdag bekend zal worden gemaakt.

De recente indieningen onthullen nieuwe details over initiële financieringsbedragen. Investeringsmaatschappij VanEck heeft volgens haar gewijzigde S-1 formulier haar potentiële spot Bitcoin ETF van 72,5 mijoen dollar voorzien.

Crypto-vermogensbeheerder Bitwise heeft zijn voorgestelde ETF van 500.000 dollar voorzien. Bovendien heeft Pantera Capital aangekondigd te overwegen om 200 miljoen dollar in het fonds te steken, mocht het groen licht krijgen. Belangrijk is wel op te merken dat er wordt benadrukt dat dit slechts een uiting van interesse is en geen juridisch bindende toezegging.

Met de definitieve S-1 indieningen zijn tevens de handelskosten voor alle beursfondsen bekendgemaakt. In een eerder gepubliceerd artikel kun je alle details vinden.

Het Amerikaanse nieuwsplatform CNBC heeft bovendien vandaag de verwachting uitgesproken dat op woensdag meerdere Bitcoin ETF’s goedgekeurd zullen worden. De handel zal vervolgens vanaf vrijdag worden ingeluid volgens CNBC.

Bitcoin koers bereikt $47.000

Alle ontwikkelingen hebben de ETF-hype tot een nieuw hoogtepunt getild, en logischerwijs ook de bitcoin koers een enorme boost gegeven. Om 18:00 uur handelde de koers nog op 45.000 dollar, maar zojuist heeft deze een absolute piek van 47.000 dollar neergezet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS op 46.795 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 42.766. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 6,09% in de plus.

Ook de rest van de markt kleurt logischerwijs groen. Echter staat bitcoin momenteel volop in de schijnwerpers, en presteren de meeste altcoins minder goed dan de koning der cryptocurrencies. Zo is ethereum de afgelopen 24 uur met 4,09% gestegen, solana (SOL) met 3,67%, ripple (XRP) met 1,47% en cardano (ADA met 4,06%.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment