Bitcoin koers stijgt hard, onverwacht ETF-nieuws laat spanning stijgen

Louise de Graaf


Gisteravond steeg bitcoin (BTC) voor het eerst sinds begin april 2022 tot 47.000 dollar. De snel op elkaar volgende ontwikkelingen in de race om een Bitcoin beursfonds hebben het optimisme op een massa-goedkeuring verder doen stijgen. Ook vannacht is er weer belangrijk ETF-nieuws naar buiten gebracht. In deze ochtendupdate delen we de huidige staat van de markt en gaan we dieper in op de belangrijkste ontwikkelingen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers stijgt naar $47.000

Gisteravond schreven we al over de koersexplosie van bitcoin. In korte tijd steeg de bitcoin koers van 45.000 dollar tot een absolute piek van 47.249 dollar. Vannacht heeft de koers geconsolideerd tussen de 46.400 en 47.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Met nog één dag te gaan tot het verstrijken van de laatste deadline van de gezamenlijke Bitcoin ETF-aanvraag van ARK Invest en 21Shares nemen de emoties hoog op in het crypto-land. Investeerders anticiperen massaal op goedkeuring voor meerdere beursfondsen, en de bitcoin koers profiteert hier volop van.

Tussen de 47.000 en 48.000 dollar ligt een sterk weerstandsniveau voor bitcoin. Bij een koerscorrectie kan het prijslevel van vlak onder de 46.000 dollar steun kunnen bieden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 47.753 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 42.720. Ten opzichte van gisteren staat BTC 6,15% in de plus.

Solana en avalanche gaan als een raket

Met het aankomende ETF-besluit staat bitcoin volop in de schijnwerpers in het crypto-land. Bitcoin presteert momenteel dan ook beter dan het gros van de markt. Zo staat ethereum (ETH) 3,91% hoger dan 24 uur geleden, is ripple (XRP) met 1,69% gestegen en dogecoin (DOGE) met 2,58%.

Binnen de top 10 cryptomunten zijn er echter ook enkelen die bitcoin hebben overtroffen. Solana (SOL) is de  afgelopen 24 uur met 13,19% gestegen, cardano (ADA) met 8,78% en avalanche (AVAX) met 11,14%.


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin ETF’s ontvangen aanvullend commentaar

Gisteren diende alle gegadigden om een Bitcoin beursfonds te lanceren hun gewijzigde S-1 formulieren in bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vannacht heeft de toezichthouder onverwacht aanvullend commentaar gegeven op deze aanvragen.

Hoewel velen onmiddelijk angst voelden, brengt Bloomberg ETF-analist James Seyffart geruststelling bij crypto-investeerders. Volgens hem is dit niet per se slecht nieuws in de strijd voor Bitcoin ETF’s.

De opmerkingen hebben betrekking op kleine details en zouden om die reden geen invloed hebben op de tijdlijn voor een mogelijke goedkeuring door de toezichthouder. Vandaag kunnen we in ieder geval meer amendementen verwachten vanuit de uitgevers.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment