Bitcoin koers stijgt hard en bereikt $49.000 na successtart ETF’s

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is als een raket de lucht in geschoten op deze historische dag. Sinds 15:30 uur Nederlandse tijd zijn de goedgekeurde Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) verhandelbaar, en de bitcoin koers is gelijktijdig gestegen tot een piek van 49.000 dollar. Het handelsvolume van de fondsen is al opgelopen tot gigantische bedragen, en de cryptomarkt staat volop in de bloei.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag BONK miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 BONK

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers stijgt hard dankzij succesvolle ETF-lancering

Gisteren ontbrak het vuurwerk in de bitcoin koers, ondanks de massale goedkeuring van ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vandaag heft de markt echter alle gemiste opwinding ruimschoots ingehaald.

Aan het begin van de dag handelde bitcoin nog ruim onder de 46.000 dollar, maar in aanloop naar het openen van de Amerikaanse markt klom de koers langzaam omhoog. Vlak voor het grootse moment kwam de stijging in een stroomversnelling terecht.

Ongeveer 20 minuten na de officiële lancering van de lading ETF’s werd de 49.000 dollar aangetikt, ofwel de hoogste prijs sinds december 2021.

Het handelsvolume van alle Bitcoin ETF’s tezamen bereikten binnen de eerste 30 minuten van de handel een indrukwekkende 1,2 miljard dollar. Het enorme succes heeft een grote bijdrage geleverd aan de koersexplosie van bitcoin.

De totale crypto-marktkapitalisatie bedraagt 1,83 biljoen dollar. Dat is een stijging van 8,76% ten opzichte van 24 uur geleden. Er is voor 126,28 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag. Dit is 43,47% meer dan gisteren.

Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 43.405 euro op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo, 5,80% hoger dan gisteren. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 47.820 dollar. Bitcoin heeft nu 51,9% van de markt in handen.

Hardste crypto stijgers

Het leeuwendeel van de markt staat fors hoger dan 24 uur geleden. De grootste top 50 stijgers van de afgelopen dag zijn ethereum classic (ETC), mantle (MNT) en cardano (ADA). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

  • Ethereum classic (ETC): +43,32%
  • Mantle (MNT): +20,40
  • Cardano (ADA): +18,83%
  • Polkadot (DOT): +18,50%
  • Bitcoin cash (BCH): +17,99%


Crypto update: markt kleurt rood, herstel na crash opgehouden

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 18,74 ADA of 1,33 DOT!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


Bitcoin koers stijgt hard tot $47.000 na positieve ETF-ontwikkelingen

Hardste crypto dalers

Er is slechts één top 50-cryptomunt dat de afgelopen 24 uur is gedaald, en dat is lido DAO (LDO). Met een daling van 2,77% kleurt het eenzaam in het rood. Het is een duidelijke weerspiegeling van het positieve marktsentiment van het moment, grotendeels gedreven door de historische komst van Bitcoin beursfondsen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment