Bitcoin koers stijgt 12% tot nieuw jaarlijks hoogtepunt na ETF nieuws

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is met maar liefst 12 procent gestegen tot ver boven het vorige hoogste punt van dit jaar. De hype omtrent de komst van een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) is nóg krankzinniger geworden na gunstig nieuws en dat wordt sterk weerspiegeld in de koers. We bespreken deze gigantische stijging in de bitcoin koers, de uitblinkende altcoins en uiteraard het nieuws dat de cryptomarkt in extase heeft doen brengen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Reusachtige sprong BTC koers

De bitcoin koers komt vanzelfsprekend als eerste aan bod. Gisteravond klom de koers langzaam omhoog om rond middernacht het belangrijke punt van vlak onder de 32.000 dollar te evenaren. Dit was namelijk het eerdere jaarlijkse hoogtepunt dat halverwege juli werd bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het kostte bitcoin niet veel moeite om door dit level heen te breken. Sterker nog, de eerdere stijging kwam in een ware stroomversnelling terecht. In een mum van tijd werd de koers gelanceerd tot een piek van boven de 35.000 dollar.  De laatste keer dat de prijs op dit niveau stond was begin mei 2022.

Maar liefst 296,87 miljoen dollar aan short-posities zijn in de afgelopen 24 uur geliquideerd.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 34.468 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 32.262.

Het eerstvolgende grote weerstandsniveau ligt vlak boven de 37.000 dollar. Dit is tevens de laatste belangrijke halte voor de magische grens van 40.000 dollar. Een belangrijk niveau steunniveau ligt vlak boven het eerdere jaarlijkse hoogtepunt rondom de 32.000 dollar.

Altcoinmarkt: dogecoin en ethereum in de schijnwerpers

Bijna iedere cryptomunt uit de top 15 staat significant in het groen. De enige daler van het moment is chainlink (LINK). LINK heeft 5,15 procent in moeten leveren in de afgelopen 24 uur, maar is de dagen hiervoor juist enorm hard gestegen.

Dogecoin (DOGE) en ethereum (ETH) zijn momenteel de best presterende altcoins. Ondanks het feit dat ze niet kunnen tippen aan de beweging van bitcoin, staan ze flink in de plus. DOGE staat 7,37 procent hoger en ETH is met 7,55 procent gestegen in de afgelopen dag.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin vandaag: Diensten Inkoopmanagersindex VS

Voor vandaag staat de publicatie van de Diensten Inkoopmanagersindex uit de Verenigde Staten op de agenda. Dit is een belangrijke indicator die de prestaties van de Amerikaanse dienstensector meet. Om 15:45 uur zullen de cijfers naar buiten worden gebracht.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Crypto nieuws: bitcoin ETF ontwikkelingen

Er zijn enkele ontwikkelingen omtrent de strijd voor een bitcoin ETF die een grote rol hebben gespeeld bij de grote prijsstijging van bitcoin.

Allereerst kwam het nieuws naar buiten dat BlackRock in haar recente ETF-amendement had aangegeven dat ze het beursfonds in oktober gaan seeden, wat simpelweg betekent dat de initiële financiering wordt verstrekt als voorbereiding op goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas deelde het nieuws op X.

Bovendien liet Balchunas weten dat de ETF van BlackRock is gelist op de Depocitory Trust & Clearing Corporation (DTCC). Dit is onderdeel van het proces om een ETF op de markt te krijgen en wordt beschouwd als een positief teken voor een mogelijke goedkeuring.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 157,41 DOGE of 37,68 ADA! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment