‘Bitcoin koers spoedig naar $50.000’, analist deelt waarom

Louise de Graaf


Als het aan Markus Thielen ligt, een bekende analist van 10x Research, zal de bitcoin (BTC) koers dit kwartaal de barrière van 50.000 dollar doorbreken. Hij gelooft namelijk dat bitcoin momenteel de vijfde golfbeweging van een Elliot Wave patroon is begonnen. Eerder voorspelde Thielen al correct de dip naar 38.000 dollar.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Analist is optimistisch over BTC

Na de recente correctie van 49.000 dollar naar 38.000 dollar denkt Thielen dat de ogen weer naar boven gericht mogen worden. Niveaus boven de 43.000 dollar ziet hij als adequate levels voor het openen van longposities. Op moment van schrijven is de koers echter teruggezakt naar ongeveer 42.000 dollar.

“Omdat meerdere indicatoren aangeven dat een dieptepunt achter de rug is, moeten we focussen op longs. Vanuit een risico-management perspectief moeten we long posities openen zodra bitcoin boven de $43.000 breekt.”

Aldus Thielen in een bericht aan cliënten van 10x Research op maandag. Zoals eerder vermeldt is de prognose van Thielen gebaseerd op de Elliot Wave theorie. Deze theorie veronderstelt dat financiële koersen in golven bewegen en te voorspellen zijn op basis van deze herhalende golfpatronen.

Vijfde golf begonnen

Hierbij zijn de eerste, derde en vijfde golven zogenaamde “impulsgolven” omhoog. De overige golven zijn correcties naar beneden. Thielen gelooft dat de bitcoin koers sinds begin vorig jaar in een nieuw Elliot Wave patroon zit. Hierbij was de recente pullback van 49.000 dollar naar 38.000 dollar de vierde golf.

De vijfde golf zou nu begonnen moeten zijn en zou de bitcoin koers dit kwartaal nog tot boven de 50.000 dollar moeten brengen. De technische projectie voor de piek van deze vijfde golf ligt op 52.671 dollar.

Volgens Thielen is een katalysator die deze theorie ondersteund het afnemen van verkoopdruk van het Grayscale bitcoin ETF:

“Een potentiële katalysator voor een beweging omhoog kan te maken hebben met het afnemende effect dat de verkoop van Grayscale’s GBTC kan hebben op de bitcoin koers. Daarnaast maken aandelen nieuwe all time highs en vanaf vandaag keurt Google Bitcoin & Crypto ETF advertenties goed.”

 


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment