Bitcoin koers snel naar $138.000, als geschiedenis zich herhaalt

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is deze weekt tot zijn hoogste prijs ooit gestegen van zo’n 69.350 dollar. De eerdere all-time high van 69.000 dollar, uit november 2021, werd dinsdag nipt overschreden. In het verleden schoot de koers van bitcoin in korte tijd als een raket de lucht in nadat de all-time high verbroken werd. Bitcoin-maximalist Anthony Pompliano wijst op een mogelijke prijs van 138.000 dollar ergens deze maand.


Crypto ontbijt: Bitcoin stijgt hardst in maanden, opnieuw ETF records & meer

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

BTC koers x2?

De bekende Amerikaanse investeerder en ondernemer schoof afgelopen woensdag aan bij het grote Amerikaanse televisienetwerk CNBC. Het nieuwe prijsrecord stond logischerwijs centraal in het interview.

Pompliano, de oprichter van Pomp Investments, bladerde door de geschiedenis en benadrukte de spectaculaire prijsstijgingen van Bitcoin na het doorbreken van zijn recordhoogtes.

“Als we terugkijken naar eerdere records of momenten waarop we de oude hoogste waarde voorbijgingen, zien we dat bitcoin in drie van de vier gevallen in 18 dagen of minder verdubbelde,” zei Pompliano.

Mocht bitcoin in herhaling treden, zouden we uiterlijk 23 maart op een prijs van 138.000 dollar kunnen staan. Een verdubbeling in zo’n korte tijd lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar bitcoin heeft de afgelopen tijd bewezen hoe snel het kan gaan.

Data uit het verleden biedt echter geen garantie voor de toekomst. Zo heeft bitcoin nu voor het eerst in zijn gehele geschiedenis een all-time high bereikt vóór de halving. Bitcoin is en blijft zeer onvoorspelbaar, en dus bindt Pompliano zich allesbehalve vast aan deze bevinding:

“Ik zeg niet dat het naar $140.000 gaat, wat ik zeg is dat het drie van de laatste vier keer in 18 dagen verdubbelde en met de halving voor de deur, is het gewoon moeilijk om niet te zeggen dat dit waarschijnlijk veel, veel harder gaat.”

Succes bitcoin ETF’s

Het grote succes van de vorige maand gelanceerde bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) kwam tevens aan bod in het gesprek op CNBC.

Hij sprak met veel optimisme over de beursfondsen ‘’die agressief alle voorraad opkopen’’. Sinds de lancering op 11 januari hebben de fondsen tezamen al ruim 9 miljard dollar binnengehaald. In combinatie met de Bitcoin halving, die de toevoer van nieuwe bitcoins met 50 procent vermindert, verwacht Pompliano vuurwerk de komende tijd.


Post Views: 98Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment