Bitcoin koers smult van wereldwijde geldinjecties

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft nog altijd moeite om de grens van 43.000 dollar te overstijgen, maar de koers is weer enigszins hersteld van de daling op maandag. Op woensdag verbaasde de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank zowel vriend als vijand door plotseling te beginnen over renteverlagingen.

Op het gebied van centrale banken is er nog meer goed nieuws, want de Peopleā€™s Bank of China injecteert momenteel recordhoeveelheden aan nieuw geld in de economie om de kwakkelende vastgoedmarkt overeind te houden. Als gevolg daarvan doen Aziatische aandelen het momenteel zeer goed.


Goed nieuws! šŸŽ‰ Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto šŸš€

  • Advertentie
  • Bitvavo

Wereldwijde liquiditeit stijgt, bitcoin smult ervan

Het beleid van de wereldwijde centrale banken slaat langzaam om en de bitcoin koers smult daar duidelijk van. In de onderstaande grafiek is te zien hoe de wereldwijde liquiditeit een fantastische piek maakte de afgelopen dagen (gele lijn).

Advertisement

Wat betekent dat voor de bitcoin koers?

De wereldwijde liquiditeit is een weergave van de groei van de balansen van alle grote centrale banken van de wereld. Meestal is het een goed teken voor de bitcoin koers als de liquiditeit stijgt.

Wat dat betreft zijn het omslaan van de strenge taal van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell en de geldinjecties van de Chinese centrale bank een plus voor de markten.


Bitcoin en ethereum lijken nieuwe daling voor te bereiden

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Niet iedereen gelooft centrale bankiers nog

Overigens gelooft niet iedereen dat de centrale bankiers strijd tegen de inflatie zullen winnen. ā€œDe markten zitten er niet ver naast door zo positief te reageren op dit soort uitlatingen van centrale bankiers, die een reputatie hebben dat ze achter de muziek aanlopenā€, aldus Steven Major van HSBC Holdings in gesprek met Bloomberg Television.

Hiermee doelt Steven Major op het feit dat centrale banken vaak pas handelen op het moment dat ze eigenlijk al te laat zijn. Daarmee lijkt hij aan te geven dat de rente waarschijnlijk nog een stuk sneller omlaag moet vanwege een dreigende recessie.

Het feit dat China momenteel de markt enorm spekt met kapitaal lijkt in elk geval een goede ontwikkeling te zijn voor de bitcoin koers.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment