Bitcoin koers schiet boven $70.000, memecoins tonen bizar resultaat

Louise de Graaf


Nadat de bitcoin (BTC) koers afgelopen woensdag sterk opveerde, is de koers de afgelopen 24 uur relatief rustig gebleven. Wel werd het belangrijke prijsniveau bij 70.000 dollar meerdere keren getest. Daarbij was er ook vandaag weer positief nieuws rondom de bitcoin beursfondsen. Tot slot toont een grafiek hoe memecoins de afgelopen tijd hebben gepresteerd ten opzichte van andere subsectoren van crypto.

Bitcoins koers houdt stand boven $70.000

De afgelopen 24 uur bracht de BTC prijs al consoliderend door. Nadat woensdag een sterke opleving de koers terugbracht tot zelfs boven de 71.000 dollar, daalde het in de dag erop terug tot 70.000 dollar. Dit prijsniveau is een belangrijke support. 

Gisteren aan het eind van de middag dipte de koers hier kort onder. Desalniettemin wisten de bulls BTC toch weer terug boven de 70.000 te drukken.

De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. Na een korte dip onder de 70.000 dollar handelt BTC nu weer boven dit prijsniveau. Bron: CoinMarketCap.
De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. Na een korte dip onder de 70.000 dollar handelt BTC nu weer boven dit prijsniveau. Bron: CoinMarketCap.

Na de stijging van de afgelopen uren handelt de koers nu bij 70.983 dollar op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is bitcoins prijs in euro nu 66.238. Ontvang nu een gratis 10 euro welkomstbonus wanneer je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo.

Bitcoin beursfondsen noteren positieve cijfers

Een van de oorzaken dat de bitcoin prijs de afgelopen uren kon stijgen heeft mogelijk te maken met de grote bitcoin beursfondsen. Die noteerden gisteren namelijk weer positieve cijfers. Ondanks dat Grayscale’s GBTC fonds weer een grote uitstroom zag, deed het fonds van BlackRock het een stuk beter.

Fonds Flow in miljoenen
BlackRock (IBIT) +$192,1
Fidelity (FBTC) +$4,6
Bitwise (BITB) +$11,1
Valkyrie (BRRR) +$8,4
Grayscale (GBTC) -$124,9
Net flow +$91,3

De overige fondsen hadden allen een net flow van 0 dollar.

Memecoins als shiba inu (SHIB) verslaan de rest van cryptomarkt

Tot slot werpen we een korte blik op de altcoins. Binnen de top 10 zijn er geen grote uitschieters te zien. Dogecoin (DOGE), de nummer 8 van de markt, staat 1,6 procent in de plus en is daarmee de grootste stijger.

Over memecoins gesproken; dat er een enorme hype rondom deze subsector van crypto hangt was de afgelopen periode al wel duidelijk. Maar een grafiek van analist Will Clemente maakt nog maar eens duidelijk hoeveel beter de memecoins de afgelopen tijd hebben gepresteerd.

Zowel coins in subsectoren als AI, real-world assets (RWA), DeFi en layer 2 konden allemaal niet tippen aan de rendementen van memecoins. Uiteraard blijft een waarschuwing hier toepasselijk; memecoins staan erom bekend extreem volatiel te zijn.

De grootste stijgers van de top 100 in de afgelopen 24 uur waren bittensor (TAO) met +10,8 procent en ondo (OND) met +8,2 procent. De grootste dalers waren pendle (PENDLE) en digwifhat (WIF) met respectievelijk dalingen van -6,5 en -4,8 procent.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 96

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment