Bitcoin koers reageert verdacht stil na nieuw rentebesluit VS

Louise de Graaf


Het hoge woord is eruit: de Amerikaanse centrale bank brengt geen verandering aan het huidige rentetarief van 5,25 – 5,50 procent. Het besluit komt overeen met wat het gros van de markt anticipeerde en dit wordt momenteel dan ook sterk geïllustreerd in de bitcoin (BTC) koers. We bekijken hoe de bitcoin koers er momenteel voorstaat en richten ons op de persconferentie van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, na afloop van het nieuwe rentebesluit.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin koers stabiel na rentebesluit

97,7 procent van de markt hield van te voren al rekening met een ongewijzigd rentetarief. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de Fed de rente stabiel houdt.

Het rentebesluit en de daaropvolgende persconferentie waarin Powell de beslissing heeft toegelicht staan normaliter garant voor hevige volatiliteit in de cryptomarkt. Tot dusver is het beeld echter compleet anders. Er is namelijk amper een reactie waarneembaar in de bitcoin koers.

Bitcoin staat op het moment nagenoeg op dezelfde prijs als om 19:00 uur, toen het rentebesluit naar buiten werd gebracht. Eerder vandaag was er echter wel sprake van hevige volatiliteit toen de bitcoin koers kortstondig een piek van bijna 35.200 dollar steeg.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 34.560 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 32.707.

Mocht bitcoin nog grote prijsschommelingen ondergaan, dan is het zaak om niet onder de 34.200 dollar terecht te komen. De afgelopen dagen hield de koers stand boven dit niveau. Mocht dit level verloren raken, dan is het niveau rond 33.600 dollar de volgende halte.

Als bitcoin een opwaartse beweging maakt, dient 34.800 dollar als het eerstvolgende weerstandsniveau. Wanneer dit level doorbroken wordt, kan de koers richting 36.500 – 37.000 dollar stijgen.

Persconferentie Fed-voorzitter Jerome Powell

Hoewel de Fed dus wederom op de rem heeft getrapt met het verkrappen van haar monetaire beleiud, maakte Powell in zijn persconferentie korte metten met de hoop op een renteverlaging in de nabije toekomst. Hij gaf aan dat de beleidscomissie ‘’op dit moment helemaal niet denkt aan renteverlagingen’’.

Het standaard riedeltje dat de focus nog steeds ligt op het terugbrengen van de inflatie naar het streefdoel van 2 procent kwam ook weer ter sprake. Als de Fed ervan overtuigd is dat ze de inflatie succesvol heeft getemperd, zal de commissie volgens Powell moeten overleggen hoe lang ze de rente hoog kan houden voordat ze renteverlagingen overweegt.

Het idee dat een nieuwe renteverhoging, na tweemaal een pauze te hebben ingelast, moeilijk zou zijn, werd tevens onderuit gehaald door Powell.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment