Bitcoin koers raakt uitgeput, nadert cruciaal level

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) hikte gisteren tegen sterke weerstand aan van nipt boven de 28.100 dollar, maar was wederom niet in staat hier het gaspedaal in te trappen. Het blijkt een uiterst moeilijke opgave te zijn om hier doorheen te stomen en inmiddels staat de koers weer een niveau lager.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin daalt tot belangrijk level

Bitcoin probeert al dagen boven de 28.165 dollar uit te komen. Dit is de piek die in september werd bereikt. Vorige week was de koers kortstondig in staat om dit niveau te overtreffen. Gisteren bleek voor de zoveelste keer dat er niet genoeg kopers waren rond de 28.000 dollar waardoor bitcoin terug zakte tot een dieptepunt van onder de 27.400 dollar.

Dit is een belangrijk steunniveau dat vooralsnog zijn werk heeft gedaan. De prijs heeft namelijk een lichte stuiter gemaakt en handelt nu weer vlak boven de 27.500 dollar. Het is belangrijk dat de koers boven de 27.200 dollar stand houdt om een verdere daling te voorkomen.

Om precies te zijn staat de BTC koers op crypto exchange Bybit gelijk aan 27.520 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC koers in euro daarmee uit op 26.016.

Rond de 28.000 dollar is tevens de 200-daagse moving average (MA) te vinden. Om bullish momentum te veroveren is het cruciaal om hierboven uit te komen

Altcoinmarkt: de grootste verliezen bij XRP en ethereum

Kijkend naar de top 10 cryptocurrencies van het moment is er weinig spannends te zien momenteel. De koersen kleuren stuk voor stuk nipt in het rood. Ethereum (ETH) en ripple (XRP) springen erbovenuit met dalingen van slechts 0,52 en 0,70 procent.

De bitcoin dominantie is bovendien gestegen tot 51,35 procent en lijkt op weg te zijn naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Het laat zien dat bitcoin de afgelopen weken, zoals het eigenlijk al het hele jaar doet, beter presteert dan de altcoinmarkt.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 21 XRP of 180 DOGE! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

 

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment