Bitcoin koers overstijgt belangrijk level, cardano is niet te stoppen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is na enkele dagen weggeweest weer terug boven de 44.000 dollar. Gisteravond heeft de koers zelfs een nieuw jaarlijks hoogtepunt neergezet. Het echte vuurwerk vindt momenteel echter in de rest van de markt plaats. Verschillende grote altcoins, waaronder cardano (ADA), knallen door het plafond. Na het lezen van deze ochtendupdate ben je weer volledig up-to-date over wat er gaande is in het cryptoland.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers passeert weerstandszone

Nadat bitcoin op maandagavond zijn piek van bijna 44.500 dollar bereikte, werd een consolidatiefase ingeluid. In eerste instantie bleef de koers grotendeels om en nabij de 44.000 dollar, en boven het steunniveau van ongeveer 43.400 dollar. Woensdagochtend maakte bitcoin echter een duik en sindsdien diende het level van 43.400 dollar als weerstandsniveau.

Gisteren aan het einde van de ochtend begon bitcoin met een langzame klim en werd het weerstandsniveau stilletjes doorbroken. In de avond kwam de stijging in een stroomversnelling en overtrof bitcoin zijn eerdere piek van maandagavond. De koers steeg namelijk tot 44.717 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit gelijk aan 44.310 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC koers in euro daarmee uit op 41.217. Ten opzichte van 24 uur geleden staat bitcoin 2,01 procent in de plus.

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 47,72 ADA of 33,12 XRP! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Cardano overtreft iedereen in groene crypto markt

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt dan is er een overvloed aan groen op te merken. De aandacht is duidelijk verschoven van bitcoin richting altcoins, en dat zorgt voor forse stijgingen.

Cardano is met een stijging van 24,65 procent de absolute winnaar van vandaag. Er is geen enkele andere cryptomunt binnen de top 100 die de afgelopen 24 uur beter heeft gepresteerd dan cardano. Cardano staat nu bijna 50 procent hoger dan zijn prijs van 5 december.

Binnen de top 10 cryptomunten is avalanche (AVAX) een andere grote uitblinker. Avalanche is namelijk met 18,84 procent gestegen.

De meeste andere grote munten hebben ook stuk voor stuk een mooie stijging achter de rug. Zo is ripple (XRP) met 6,71 procent gestegen, solana (SOL) met 6,02 procent en dogecoin (DOGE) met 5,59 procent.

Ethereum (ETH) koelt momenteel juist af nadat het eerder deze week hard de lucht in was geschoten. De koers staat 0,02 procent in het ‘groen’.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment