Bitcoin koers op belangrijk level, hier moet je deze week op letten

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft gisteren zijn uitstekende week flink in de plus afgesloten. Dankzij het optimisme omtrent een mogelijke goedkeuring van een spot Exchange Traded Fund (ETF) was het een van de betere weken van het jaar voor bitcoin. We bekijken de huidige stand van zaken wat betreft de bitcoin koers en delen alle belangrijke koerslevels waar je je aandacht op moet vestigen. Op macro-economisch vlak zal deze week bovendien erg belangrijk zijn. We blikken vooruit op wat ons allemaal te wachten staat.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin koers ziet bullish wekelijkse sluiting

Bitcoin steeg vorige week natuurlijk ontzettend hard gedurende de eerste paar dagen van de week. Bovendien hebben we later in de week geen grote correctie op ons pad gekregen aangezien de koers niet verder daalde dan 33.300 dollar. Al met al heeft het momentum op de markt een flinke boost gekregen van de huidige ETF-hype.

Het afgelopen weekend heeft de koers weinig gekke dingen laten zien. Gisteren werd de groene week afgesloten op een prijs van 34.524. Hiermee is het vorige hoogtepunt, dat gelijkstond aan vlak onder de 32.000 dollar, ruimschoots overschreden. De opwaartse trend van dit jaar is voortgezet.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen week. – Bron: CoinMarketCap

De wekelijkse Relative Strength Index (RSI), een technische indicator die wordt gebruikt om de kracht en richting van prijsbewegingen te meten, heeft tevens een hoger hoogtepunt neergezet.

Bij een continuering van de opwaartse trend zal het level rond de 37.500 dollar de volgende grote weerstand kunnen bieden voor bitcoin. Om dit niveau te bereiken zal het weerstandsniveau van 34.700 dollar echter als eerste overwonnen moeten worden. Gisteravond deed bitcoin meerdere pogingen, maar vooralsnog zonder succes. Hierboven zullen alle ogen gericht zijn op het belangrijke niveau van 40.000 dollar.

Op de weg omlaag zal het gebied tussen de 32.600 en 33.100 dollar een verdere daling moeten voorkomen. Mocht de koers hier doorheen zakken, dan is het van cruciaal belang om boven de steunzone van iets lager dan 32.000 dollar te blijven.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op crypto exchange Bybit uit op 34.210 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de BTC prijs in euro hiermee gelijk aan 32.416.

Altcoinmarkt: solana en polkadot springen erbovenuit

Kijkend naar de grootste 15 cryptocurrencies van het moment is er weinig opvallends te zien. Er is geen ware uitschieters waarneembaar. Polkadot (DOT), polygon (MATIC) en solana (SOL) zijn het hardst gestegen, met respectievelijk 1,89, 1,23 en 1,22 procent. TRON (TRX) kleurt met een daling van 0,61 procent als enige in het rood.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin deze week: belangrijke dagen op komst

Tot slot bekijken we de economische agenda en lichten we de belangrijkste Amerikaanse datapunten van deze week uit.

Het rentebesluit van de Federal reservedat op woensdag wordt genomen, is zonder twijfel van het grootse belang. Maar liefst 96,2 procent verwacht dat de rente op het huidige niveau van 5,25 – 5,50 procent zal blijven. Om 19: 00 uur zal de rentevoetbeslissing naar buiten worden gebracht, gevolgd door een persconferentie van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Andere belangrijke datapunten die op woensdag gedeeld zullen worden zijn de ISM Productie Inkoopmanagersindex (PMI), de JOLTs Vacatures en de Ruwe Olievoorraden.

Voor donderdag staat de Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding op de agenda. Op de laatste dag van de week krijgen we bovendien een grote lading aan belangrijke data voorgeschoteld, namelijk het Gemiddeld Inkomen per Uur, de Niet-agrarische Loonlijsten, het Werkloosheidscijfer, de Diensten Inkoopmanagersindex en de ISM niet-verwerkende Industrie Index.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 2,47 DOT of 16,67 MATIC! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment