Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) en de cryptomarkt beginnen de nieuwe maand in het donkerrood. Gisteren, op de eerste dag van april, ging de bitcoin koers al fors onderuit. Vannacht werd hier echter een schepje bovenop gegooid. De koers heeft in korte tijd een grote duik gemaakt, ten spijte van de rest van de markt.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Bitcoin koers daalt 5%

De prijs van bitcoin bewoog gisteren grotendeels vlak onder de $70.000. Uitsluitend aan het begin van de avond werd het steunniveau van $69.000 eventjes verloren. Voor een tijdsduur van enkele uren bewoog de prijs enkele honderden dollars boven de $68.000.

In het holst van de nacht, iets na 04:00 uur, maakt bitcoin een scherpe duik. In slechts een uur tijd verloor bitcoin bijna $4.000 van zijn waarde. Vanaf een prijs van zo’n $69.500 zakte de koers tot een dieptepunt van grofweg $66.000, waar het zich momenteel vlak boven bevindt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het sentiment op de markt heeft een flinke tik gekregen. Dit terwijl bitcoin zo’n anderhalve dag geleden nog zijn hoogste wekelijkse en maandelijkse candle heeft neergezet. Het psychologische level van $70.000 is nu opeens ver buiten zicht geraakt.

Mocht de koers weer de lucht in schieten, zou de zone rond $69.000 weerstand kunnen bieden. Op de weg omlaag is het niveau rond de $60.000 belangrijk om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 66.465 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 62.079. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 5,32% in de min.

Crypto top 10 onderuit, dogecoin verliest 12%

Bijna iedere altcoin heeft ten minste enkele procenten van zijn waarde ingeleverd. De gehele top 10 cryptomunten, met uitzondering van stablecoins, staat momenteel dan ook op een lagere prijs dan gisteren. Sterker nog, de meesten doen het nóg slechter dan bitcoin op het moment.

Ethereum (ETH) is met 5,93% gedaald, solana (SOL) met 7,93%, ripple (XRP) met 4,16%, cardano (ADA) met 7,48% en avalanche (AVAX) met 9,88%. Dogecoin (DOGE) spant de kroon met een daling van 12,10%.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment