Bitcoin koers maakt lichte sprong, cryptomarkt blijft achter

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft vannacht een poging gewaagd om door zijn weerstand van om en nabij de $64.000 heen te breken. Maar zonder al te veel succes. Desalniettemin staat de bitcoin koers nog altijd iets hoger dan gisteren, en dus meer verwijderd van zijn gevarenzone. Terwijl bitcoin nipt in de plus staat, kleurt het gros van de markt nog in het rood. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige staat van de markt.

BTC koers stuit op weerstand

Allereerst nemen we een kijkje bij de bitcoin koers, dat zich ondanks de stijging nog altijd in een kritieke zone bevindt. In ieder geval is er nu wat druk van de keten. Gisteren bewoog de koers nog veelal vlak boven zijn steunniveau van rond de $62.000, en nu heeft bitcoin wat meer ademruimte.

De koers beweegt namelijk al uren enkele honderden dollars boven de $63.000. Vannacht stond de koers zelfs nog significant hoger. Na een forse sprong bereikte bitcoin een piek van zo’n $64.500. Direct liep bitcoin hier tegen de muur aan, waarna de koers een uitglijder maakte tot vlak boven de $63.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Indien BTC vanaf zijn huidige prijs onderuit gaat, is de zone rond $62.000 het eerstvolgende level om in de gaten te houden. Dit is namelijk de laatste reddingsboei alvorens de $60.000 opgezocht kan worden. Op de weg omhoog is $64.000 een sterk weerstandsniveau.

Volgens de bekende crypto-analist Ali Martinez zou de BTC prijs op kunnen veren tot $71.000 indien het stand weet te houden boven de $61.900. Eerder deze maand is dit namelijk al twee keer het geval geweest.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 63.281 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 59.095. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,59% in de plus.

Crypto top 10 in twijfel

De meeste altcoins staan op een iets lagere prijs dan gisteren. Kijkend naar de top 10 cryptomunten is de schade nog wat verder beperkt. De dalingen zijn veelal verwaarloosbaar en er zijn tevens wat stijgers.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 0,68% onderuit gegaan, solana (SOL) is met 0,38% gedaald, dogecoin (DOGE) met 1,24% en cardano (ADA) met 0,18%.

Ripple (XRP) is met een stijging van 1,68% de best presterende top 10 cryptomunt. Ook BNB (BNB) staat in de plus, met 0,66%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment