Bitcoin koers maakt grote sprong omhoog, belangrijk Ripple nieuws

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) kleurt donkergroen nadat het met overtuiging een belangrijk weerstandsniveau heeft doorbroken. In deze ochtendupdate bekijken we de indrukwekkende prijsactie en werpen we een blik op hoe de kaarten momenteel geschud zijn. Ook is er groot Ripple nieuws naar buiten gekomen; ook dit komt aan bod zodat je volledig up-to-date de dag kunt beginnen!


šŸ”” Vandaag: ā‚¬56 goud gratis

Bitcoin stijgt ontzettend hard

Als eerst kijken we vanzelfsprekend naar de bitcoin koers. Voor het eerst in meer dan twee maanden tijd heeft bitcoin een dagelijkse candle boven de 28.600 dollar gesloten.

Al sinds eind maart is dit een belangrijk niveau gebleken. Deze week handelde de koers grotendeels tussen de 28.200 en 28.600 dollar, maar vannacht rond 04:00 uur werd hier een einde aan gemaakt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. ā€“ Bron: CoinMarketCap

Specifiek loopt het weerstandsniveau van ongeveer 28.600 tot 28.800 dollar, maar zonder moeite is de prijs tot een piek van ongeveer 29.400 dollar gestegen.

Alle ogen zijn nu gericht op de grote weerstand van 30.000 dollar. Dit sterke psychologische level is tevens de laatste belangrijke halte voor het jaarlijkse hoogtepunt van vlak onder de 32.000 dollar.

Mocht de koers de andere kant op wijken, dan is het eerdergenoemde niveau tussen 28.800 en 28.600 dollar het eerste steunniveau. Mocht de koers een harde daling ondergaan, dan is 28.200 dollar het volgende belangrijke level..

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op crypto exchange Bybit uit op 29.306 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de BTC prijs in euro daarmee gelijk aan 27.699.

Altcoinmarkt: XRP en solana dik in de plus

Kijkend naar de top 10 cryptocurrencies van het moment, vallen al snel de significante stijgingen van XRP en solana (SOL) op. Alle grote altcoins kleuren in het groen, maar deze twee cryptomunten zijn de enige die harder zijn gestegen dan BTC. XRP staat 6,68 procent hoger dan 24 uur geleden en SOL is in dezelfde tijdsperiode zelfs met 10,30 procent gestegen.

Er is geen specifieke reden te vinden achter de grote stijging van SOL. XRP daarentegen schiet omhoog omdat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar aanklachten tegen Ripple CEO Brad Garlinghouse en uitvoerend voorzitter Christian Larsen heeft ingetrokken.

De SEC sleepte Ripple, het bedrijf achter XRP, in december 2020 voor de rechter vanwege de vermeende verkoop van niet-geregistreerde effecten. Beschuldigingen van medeplichtigheid aan deze overtredingen van de federale effectenwetgeving werden bovendien geuit tegen Garlinghouse en Larsen. De civiele zaak tegen Ripple staat echter volledig los hiervan en blijft wel gewoon staan.

Later vandaag kun je meer over de recente ontwikkelingen lezen op Crypto Insiders.


šŸŽ Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin ofĀ ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,58 XRP of 0,40 SOL! Maak via deze link een account aan bij BitvavoĀ en ontvang 10 euro gratis, Ć©n handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment