Bitcoin koers komt kracht tekort, dit kan volatiliteit teweegbrengen

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is er vannacht net als gisteren niet in geslaagd om voorbij de laatste belangrijke horde voorafgaand aan het jaarlijkse hoogtepunt te stomen. Het blijft echter erg spannend aangezien de bitcoin koers momenteel niet ver verwijderd is van het cruciale weerstandsniveau. Bovendien staan er vandaag enkele belangrijke zaken op de agenda die wellicht de nodige volatiliteit op kunnen leveren. Alles komt aan bod zodat je goed voorbereid de dag van start kunt gaan!


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin koers in spanning

Het belangrijke level in kwestie is grofweg 37.500 dollar. Dit is een sterk weerstandsniveau dat bitcoin deze week al meerdere malen heeft weerhouden om tot nieuwe hoogtes te stijgen. Gisteravond is bitcoin een paar keer boven het level uitgestoken, tot een piek van zo’n 37.800 dollar, maar het was niet in staat hier vast te houden.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Desondanks blijft bitcoin in ieder geval significant boven het steunniveau van 37.000 dollar handelen. Mocht de koers alsnog hieronder terechtkomen, dan is 36.400 dollar het eerstvolgende niveau om de in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 37.344 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 34.122.

Altcoinmarkt: BNB stijgt na Binance nieuws

Kijkend naar de rest van de cryptomarkt dan is te zien dat het gros van de grote altcoins rood kleurt. Avalanche (AVAX) staat 7,50 procent in de min ten opzichte van 24 uur geleden, solana (SOL) heeft 5,98 procent in moeten leveren en dogecoin (DOGE) daalt 4,21 procent.

Daartegenover laten ethereum (ETH) en cardano (ADA) beiden kleine winsten zien. Ethereum is met 0,61 procent gestegen en cardano met 1,36 procent.

De grote winnaar van vandaag is build n’ build (BNB) die 4,99 procent hoger staat dan gisteren. De stijging heeft te maken met het nieuwsbericht dat het Amerikaanse ministerie van Justitie 4 miljard dollar zou eisen tegen cryptobeurs Binance om meerdere strafrechtelijke aanklachten te laten verdwijnen.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 141,47 DOGE of 28,17 ADA! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Bitcoin vandaag: Bestaande Huizenverkopen en FOMC Notulen

Vandaag kunnen we twee belangrijke datapunten verwachten: de Bestaande Huizenverkopen van de Verenigde Staten en de FOMC Notulen.

Allereerst zal om 16:00 uur de National Association of Realtors (NAR) de Bestaande Huizenverkopen publiceren. Voor de afgelopen maand wordt er een waarde van 3,90 miljoen verwacht, terwijl deze vorige maand uitkwam op 3,96 miljoen.

Daarnaast krijgen we om 20:00 uur de notulen van de afgelopen Federal Open Market Committee (FOMC) bijeenkomst. De FOMC is een beleidsorgaan binnen de Amerikaanse centrale bank die verantwoordelijk is voor de beslissingen over het monetaire beleid, met name met betrekking tot rentetarieven. Ongeveer drie weken geleden werd er besloten de rente ongewijzigd te laten en vandaag kunnen we een gedetailleerd verslag verwachten van de meeting zelf.

Crypto nieuws: cryptobeurs Kraken aangeklaagd

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de Amerikaanse cryptobeurs Kraken aangeklaagd. De SEC beschuldigt Kraken van het illegaal opereren als effectenbeurs zonder zich eerst te registreren bij de toezichthouder. Bovendien zou Kraken de klanttegoeden gemengd hebben met haar eigen kapitaal.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment