Bitcoin koers koelt af, shiba inu schiet plotseling 73% omhoog

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) laat net als de afgelopen dagen weinig van zich horen. De koers schoot aan het begin van de week explosief omhoog, maar lijkt nu op adem te moeten komen. De rest van de markt neemt daarentegen geen pas op de plaats. Veel altcoins hebben een grote koerssprong gemaakt, met memecoins in het bijzonder. Shiba inu (SHIB), trekt de kar met een indrukwekkende stijging van zo’n 73%.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Bitcoin koers consolideert verder

Afgelopen woensdag bereikte bitcoin zijn absolute piek van nipt boven de 64.000 dollar, na een stijging van zo’n 25% in slechts twee dagen tijd. Sindsdien beweegt de koers zijwaarts in een bereik tussen grofweg 61.000 en 63.000 dollar.

Ook de afgelopen dag handelt de koers keurig in deze range, en werd zowel de onder- als bovenkant opgezocht.

Gisteren in de middag maakte bitcoin namelijk een uitglijder tot zo’n 61.000 dollar. Na het bereiken van deze prijs schoot de koers snel de lucht in. Ongeveer 5 uur later, om 22:00 uur s’ avonds werd dan ook een koers van 63.000 dollar aangetikt.

Sindsdien is de koers in een lichte neerwaartse trend terechtgekomen, tot het huidige niveau van nipt onder de 42.000 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht bitcoin alsnog onder de 61.000 dollar terechtkomen, is het zaak om boven het psychologische level van 60.000 dollar te blijven. Op de weg omhoog zal 64.000 dollar interessant zijn om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.914 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.128.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Crypto top 10 stijgt hard, shiba inu steelt de show

Verschillende altcoins hebben mooie stijgingen doorgemaakt, en ook binnen de top 10 cryptocurrencies zijn grote sprongen gemaakt.

Zo is ripple (XRP) met 6,84% gestegen, cardano (ADA) met 11,95% en dogecoin (DOGE) met 21,11%.

Shiba inu, op plek 11 qua marktkapitalisatie, staat maar liefst 72,74% hoger dan 24 uur geleden. Als gevolg is de hoogste prijs sinds april 2022 bereikt.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 2Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment