Bitcoin koers houdt stand terwijl Terra LUNA en LUNC weer crashen

Louise de Graaf


De crypto markt bleef in de afgelopen 24 uur relatief rustig, maar analisten waarschuwen dat een grote beweging vaak kan volgen na een consolidatieperiode.

De meest opvallende ontwikkeling is wellicht de crash van een paar beruchte munten die gisteren nog ongekend hard stegen.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 0,9% naar $1,41 biljoen. Het handelsvolume daalde in dezelfde periode met 9,3% naar $46,1 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 52%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 69 naar 68, een teken dat de angst weer iets is toegenomen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin koers herstelt terug boven $37.000

Bitcoin (BTC) dipte gisteren meerdere malen naar $36.700, maar kon daar vooralsnog steun vinden en vervolgens herstellen.

Afgelopen nacht bereikte bitcoin een piek van $37.350, maar dipte vervolgens weer kort onder $37.000. Op het moment van schrijven herstelt bitcoin terug boven $37.200 uit, waar de koers onlangs ook steun vond.

Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $37.274 op Bybit en €34.008 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,8% in de plus.

Daarmee lijkt de opwaartse trend nog niet te zijn gebroken, ook al blijven analisten bezorgd over een mogelijke diepere correctie.

Crypto top 10: Solana hardste stijger, Dogecoin hardste daler

Ook de meeste altcoins in de top 10 kleuren voorzichtig groen. Solana (SOL) blijft de meest volatiele crypto in deze top en stijgt vandaag met een kleine 2,1% naar $56.

De rest van de top 10 blijft iets achter en cardano (ADA) zakt met 0,8% naar $0,376. Dogecoin (DOGE) verliest het meest van zijn waarde, maar zakt alsnog met slechts 1,5% naar $0,0777.


Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Pyth en Celestia stijgen fors, maar Terra Luna munten dalen forser

In de top 100 hebben we een handjevol munten die sterk aantrekken. Zo stijgt wemix (WEMIX) met 9% naar $1,97. Pyth network (PYTH) staat zelfs 9,5% in de plus en komt rond $0,44 uit. Het nieuwe celestia (TIA) stijgt met maar liefst 10% naar $6,1.

We hebben daarnaast echter ook een aantal forse dalers. Injective (INJ) en illuvium (ILV) verliezen beide zo’n 5% van hun waarde. Gala (GALA) zakt zelfs met 7,3% naar $0,0255.

De grootste verliezer van de dag zijn echter de munten van het terra (LUNA) ecosysteem. Ten eerste hebben we terra luna classic (LUNC), die gisteren 50% in de plus stond, maar vandaag met 17% zakt naar $0,000095.

Ook de nieuwere versie, terra (LUNA), daalt met 16% naar $0,7. Terraclassicusd (USTC), die gisteren met 250% steeg, verliest vandaag bijna 40% van zijn waarde en zakt naar $0,04.

Toch staat USTC nog meer dan 200% in de plus ten opzichte van een week geleden. Ook de nieuwe versie, UST, zakt met 50% naar $0,019.

Ontvang gratis crypto naar keuze

Exclusief voor Crypto Insiders lezers: meld je aan bij Bitvavo, Nederlands populairste crypto-platform, via onze link en ontvang een welkomstbonus plus geen handelskosten op je eerste €10.000 aan transacties. Dubbel voordeel in één aanbod!

Hulp nodig met crypto handel?

In onze Premium omgeving vind je ons uitgebreide handelsplan met alle laatste updates. Als premium lid betreed je een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen. Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast organiseren we wekelijks live-streams en webinars voor handelaren die zich verder wil verdiepen in technische analyse.


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.

Post Views: 204

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment