Bitcoin koers faalt uitbraak, solana stijgt hard

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) houdt zich vooralsnog staande in een krappe range waarin een uitbraak naar boven noch naar beneden is tegen gehouden door een belangrijke steun- en weerstandszone. We bekijken de huidige stand van zaken wat betreft de bitcoin koers zodat je weet wat je vandaag kunt verwachten. Daarnaast komen we de sterk prestaties van verschillende altcoins aan bod, met solana (SOL) als opvallende leider.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin koers consolideert

Bitcoin consolideert momenteel in een bereik tussen grofweg 34.200 en 34.800 dollar. De bovenkant is al veelvuldig getest door bitcoin en gisteren in de middag deed het weer tot tweemaal toe een poging om door de weerstand heen te breken.

Vooralsnog is de weerstand echter te sterk gebleken, maar een stevige correctie is ons ook bespaard gebleven dankzij het steunniveau van om en nabij de 24.200 dollar. Gisteren aan het begin van de avond maakte de koers een scherpe daling tot een dieptepunt van onder dit steunniveau. Om precies te zijn zakte de koers tot zo’n 34.100 dollar, maar schoot direct terug tot boven de 24.200 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Gedurende de nacht bewoog de koers keurig in het bereik zonder al te grote prijsschommelingen. Mocht de koers naar boven uitbreken, dan zijn alle ogen gericht op het jaarlijkse hoogtepunt van ongeveer 35.300 dollar. Hierboven zal het level rondom de 37.500 de nodige verkoopdruk op kunnen leveren.

Bij een uitbraak omlaag zullen 33.600 en 32.600 dollar de eerstvolgende haltes zijn. Deze zullen een verdere daling richting het cruciale steunniveau van tussen de 31.700 en 31.000 dollar moeten voorkomen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 34.278 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 32.376. De koers staat nagenoeg op gelijke hoogte als 24 uur geleden.

Altcoinmarkt: solana in de schijnwerpers

Binnen de top 15 cryptocurrencies is solana veruit de hardste stijger van de afgelopen dag. De koers van SOL staat maar liefst 11,28 procent hoger dan 24 uur geleden en op een niveau dat sinds november vorig jaar, voorafgaand aan de grote crash veroorzaakt door de ineenstorting van FTX, niet meer is gezien.

Andere grote stijgers zijn chainlink (LINK) en polkadot (DOT), die respectievelijk 7,95 en 6,48 procent hoger staan dan gisteren. Er zijn geen dalers onder de grote jongens uit het ecosysteem.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin vandaag: Europese CPI en Amerikaanse consumentenvertrouwen

Vandaag krijgen we om 11:00 uur de consumentenprijsindex (CPI) van de Eurozone te horen. Er wordt een jaarlijkse inflatie van 3,1 procent verwacht, terwijl deze vorige maand op 4,3 procent uitkwam.

Daarnaast zal om 15:00 uur het CB Consumentenvertrouwen van de Verenigde Staten gepubliceerd worden. Er wordt een waarde van exact 100 aangenomen. Vorige maand stond deze gelijk aan 103.


Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,29 SOL of 2,35 DOT! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment