Bitcoin koers daling zal niet lang meer duren, stellen analisten

Louise de Graaf


Lange tijd was de komst van de eerste Amerikaanse spot bitcoin (BTC) beursfondsen hét grote evenement waar cryptoland naar uitkeek. Nu ze er zijn valt het toch enigszins tegen. De bitcoin koers is sinds de goedkeuring namelijk alleen maar gedaald. Volgens analisten van K33 zal dit echter niet lang meer duren. Dat schrijven zij in een nieuwe analyse.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin koers ervaart negatieve gevolgen van positief nieuws

Bitcoin is sinds de komst van 11 Amerikaanse exchange-traded funds (ETF’s) met bijna 20% gedaald. Dat is grotendeels tegen de verwachtingen in; de komst van deze beursfondsen zou namelijk de vraag naar bitcoin moeten vergroten.

Analisten van onderzoeksplatform K33 noemen in hun analyse, genaamd “Het giftige cadeau dat maar blijft geven“, een aantal oorzaken voor de dalende koers. “De markt ervaart op dit moment structurele verkoopdruk,” stelt K33. En die druk komt vanuit een aantal hoeken.

Zo zien CME futures een grote uitstroom maar verkopen ook veel bitcoin investeerders op dit moment hun BTC. Zij pakken namelijk liever winst nu het ETF-nieuws eindelijk bekend is. Maar ook de situatie bij een oude, inmiddels vergane crypto-reus speelt op dit moment een belangrijke rol.

Failliete crypto exchange zorgt voor druk

Het is namelijk de failliete crypto exchange FTX dat zijn positie in Grayscale’s GBTC fonds aan het liquideren is. De exchange had op zijn top ruim $1 miljard in het fonds zitten. Nu GBTC echter officieel is omgedoopt tot ETF mogen investeerders hun positie in dit fonds verkopen.

FTX zou een van die partijen zijn die nu verantwoordelijk is voor de enorme uitstroom bij het Grayscale fonds. Maar dit zal niet lang meer duren, aldus de analisten:

“De uitstroom uit GBTC is meedogenloos, maar zal na verloop van tijd afnemen. […] De structurele effecten zouden zich binnenkort met minder intensiteit moeten uitspelen, waardoor de prijs van bitcoin zal stabiliseren nu we februari ingaan.”

Hoe dan ook waren de Bitcoin ETF’s bijzonder succesvol in hun eerste week. Zij zagen namelijk samen een gigantische hoeveelheid BTC binnenkomen, zelfs wanneer de uitstromen bij Grayscale worden meegerekend.


Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 56Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment