Bitcoin koers daalt na domper BlackRock beursfonds

Louise de Graaf


De ontwikkelingen rondom de komst van een bitcoin (BTC) beursfonds volgen elkaar in rap tempo op momenteel. Dit keer hebben we echter een lichte teleurstelling te verwerken. De ticker van BlackRock’s iShares bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) is namelijk weggehaald van de website van de Amerikaanse Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC). Gisteravond, enkele uren voordat de koers zijn jaarlijkse piek van zo’n 35.000 dollar bereikt, werd de vermelding gespot.


🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin ETF BlackRock verdwijnt van DTCC website

Het nieuws van de notering op de website van DTCC was één van de katalysatoren die het optimisme omtrent de komst van een bitcoin spot-ETF gigantisch liet stijgen.

De DTCC is verantwoordelijk voor het afhandelen van alle transacties die plaatsvinden op de NASDAQ-beurs, waar BlackRock haar bitcoin spot-ETF wil verhandelen.

De andere gunstige ontwikkeling was het verkrijgen van een zogenoemd CUSIP-nummer, een unieke identificatiecode voor effecten, waardoor BlackRock mogelijk deze maand al zou kunnen starten met de voorfinanciering van hun beursfonds.

Het verhoogde vertrouwen onder investeerders kwam tot uiting in de gigantische stijging van de bitcoin koers. De ETF-hype heeft de koers weer op een niveau gebracht dat sinds de crash van het Terra-ecosysteem, die begin mei 2022 plaatsvond, niet meer is gezien.

Aan het einde van de middag werd een klein deel van de euforie ingeperkt nadat bleek dat de ticker van BlackRock’s spot-ETF, ‘IBTC’, niet langer op de website van DTCC te zien is.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas denkt dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wellicht zou hebben gecommuniceerd met BlackRock om te wachten met de vermelding. Een andere mogelijkheid volgens hem is dat ze willen wachten tot ze slechts enkele dagen, en ‘’geen weken of maanden’’, verwijderd zijn van een goedkeuring.

Op het moment van schrijven is de website van de DTCC tevens uit de lucht. Het lijkt erop dat er sprake was van een enorme hoeveelheid verkeer van mensen die het nieuws zelf wilden controleren.

Bitcoin koers onderuit

Voordat de verwijdering werd ontdekt, handelde de bitcoin koers vlak boven de 34.500 dollar. Het nieuws verspreidde zich snel en veroorzaakte een snelle koersdaling tot een dieptepunt van onder de 33.300. De totale daling stond gelijk aan zo’n 3,5 procent.

Inmiddels staat de koers echter weer wat hoger. Op het moment van schrijven staat de BTC prijs gelijk aan 33.800 dollar.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment