bitcoin koers daalt hard, markt in vrije val

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft vandaag zijn daling van gisteren in een hogere versnelling gezet. Gisteren dook de koers al onder de $70.000, maar vandaag heeft ‘s werelds grootse crypto het nog vele malen moeilijker. Met een daling van meer dan 7% is het eerdere positieve sentiment op de markt weer gekanteld. Veel altcoins staan, zoals gewoonlijk, nog een stuk dieper in de min.

Blik op de markt

 • Op het moment van schrijven is de totale crypto-marktkapitalisatie 2,59 biljoen dollar, wat 6,6% lager is dan 24 uur geleden.
 • Momenteel bedraagt de prijs van bitcoin 60.787 euro op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. De gemiddelde prijs van bitcoin op alle grote beurzen is 65.331 dollar. Bitcoin heeft nu 49,7% van de markt in handen. Dit percentage is iets gestegen sinds gisteren.
 • Er is voor 153,02 miljard dollar aan crypto verhandeld de afgelopen dag.

De hardste stijgers, waaronder core (CORE)

Met de bloederige markt van vandaag is het zoeken naar stijgers. Binnen de bredere top 100 zijn er slechts 5 cryptomunten die groen kleuren. De grootste top 100 stijgers zijn core (CORE), ethena (ETHENA) en bittensor (TAO). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Core (CORE): +28,73%
 • Ethena (ENA): +10,68%
 • Bittensor (TAO): +5,33%
 • Bitget token (BGB): +2,56%
 • Litecoin (LTC): +1,22%

De hardste crypto dalers, waaronder pepe (PEPE)

De meeste altcoins gaan bitcoin achterna met een prijsdaling. Zoals gezegd hebben veel altcoins het zelfs nóg zwaarder dan de koning der cryptocurrencies. De grootste top 50 dalers zijn pepe (PEPE), aptos (APT) en avalanche (AVAX). Zij presteerden de afgelopen 24 uur als volgt:

 • Pepe (PEPE): -12,13%
 • Aptos (APT): -10,97%
 • Avalanche (AVAX): -9,55%
 • Cronos (CRO): -9,45%
 • Optimism (OP): -9,25%

Meer dan $500 miljoen aan crypto geliquideerd

Uit data van Coinglass blijkt dat er de afgelopen 24 uur grofweg $508 miljoen aan liquidaties hebben plaatsgevonden. Het overgrote deel is afkomstig van handelaren die speculeerden op hogere prijzen. Ruim $406 miljoen aan long-posities zijn namelijk gedwongen gesloten.

Liquidaties treden op als handelaren met leverage, ofwel hefboom, te grote verliezen lijden op hun posities. Wanneer dit gebeurt, sluit het betreffende handelsplatform de positie van de handelaar automatisch af om verdere verliezen te beperken. Bij zo’n liquidatie raakt de handelaar zijn totale inleg voor die positie kwijt.

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Eerder vandaag liet crypto-beursproductaanbieder CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport weten dat crypto beursproducten vorige week een netto-instroom van $862 miljoen hebben gezien. De bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), met uitsluitend positieve handelsdagen, speelden een cruciale rol met een netto-instroom van $863 miljoen.

Gisteren verloren de bitcoin spot ETF’s echter weer $85,7 miljoen. Of het de tweede ronde markeert van de negatieve trend van een week eerder, of slechts een uitzondering, valt nog te bezien.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment