Bitcoin koers blijft onder cruciaal level, belangrijke data op komst

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) is sinds gisteren het gevecht aangegaan met de 40.000 dollar. Vlak boven dit psychologische level ligt een sterk weerstandsniveau, die vooralsnog te sterk is gebleken voor bitcoin. Desondanks blijft de koers hangen rond het cruciale niveau. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de crypto markt.


Crypto update: Bitcoin herstelt licht, LINK en ADA blinken uit

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin koers onder bedwang

Allereerst bekijken we de bitcoin koers. De afgelopen 24 uur heeft deze zich zijwaarts begeven, grotendeels tussen de 39.600 en 40.200 dollar.

40.200 komt overeen met een belangrijke weerstandszone, dat loopt tot grofweg 40.700 dollar. Sinds maandag beweegt de koers onder deze zone, en het blijkt een aardige klus te zijn om hier weer boven te breken.

Bitcoin heeft meerdere keren aangeklopt bij de 40.200 dollar, maar iedere keer bleek de verkoopdruk te hoog te zijn. Van een sterke afwijzing is echter ook geen sprake geweest. Gisteravond daalde bitcoin tot een absoluut dieptepunt van nipt onder de 39.600 dollar.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bij een verdere koersdaling, zou 39.400 dollar de laatste halte kunnen zijn alvorens een verdere crash richting 38.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 39.946 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 36.725. BTC staat 0,43% hoger dan 24 uur geleden.

Ethereum en dogecoin dalen, solana schiet omhoog

Kijkend naar de rest van de markt dan is te zien dat de grote altcoins een wisselvallig beeld vertonen. Er zijn zowel stijgers als dalers, maar grote koersbewegingen blijven uit.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 0,77% gedaald, ripple (XRP) met 0,41% en dogecoin (DOGE) met 2,86%.

Qua stijgers springt solana (SOL) er met een koerssprong van 2,86% bovenuit. Cardano (ADA) en avalanche (AVAX) zijn ook nipt gestegen, met respectievelijk 0,34% en 0,83%.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin vandaag: berg aan belangrijke data

Om 14:15 uur zullen de beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) een nieuw rentebesluit naar buiten brengen. Vrijwel zeker zal de rente op 4,5% blijven. Ook de depositorente zal naar verwachting onveranderd blijven, op het huidige niveau van 4,0%

Ook vanuit de Verenigde Staten worden vandaag enkele belangrijke datapunten naar buiten gebracht.

Zo wordt om 14:30 uur de kern duurzame goederen bestellingen van de maand december gedeeld. Er wordt een stijging van 0,2% verwacht, terwijl deze een maand eerder op 0,5% binnenkwam.

Op hetzelfde tijdstip wordt ook het Bruto Binnenlands Product (BBP) van het vierde kwartaal van vorig jaar bekendgemaakt. De verwachting ligt op een stijging van 2%. Vorig kwartaal stond de stijging nog gelijk aan 4,9%.

Verder worden de eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding en de nieuwe woningen verkoop vandaag gepubliceerd.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 139,86 DOGE of 23,04 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment