Bitcoin koers bij uitbraak richting $35.000, 1 groot obstakel resteert

Louise de Graaf


De bitcoin koers begon de week goed, maar stuitte vervolgens op sterke weerstand. Waar kijken analisten op dit moment naar en wat is de huidige stand van zaken op de grafieken? Je leest het in dit koersoverzicht van de afgelopen week.

Bitcoin koers begon de week met een knal

Op maandag 2 oktober leek de koers het opwaartse momentum van de dagen ervoor door te kunnen zetten. De piek van 28.613 dollar, die op maandag werd neergezet, betrof de hoogste prijs sinds half augustus.

Maar zoals verwacht vond bitcoin (BTC) bij 28.500 dollar sterke weerstand. In plaats van een verdere uitbraak consolideerde de koers met een correctie terug naar de steunzone bij 27.200 dollar. Dat niveau hield stand waarna BTC weer iets kon stijgen.

De bitcoin koers van de afgelopen 7 dagen.
De bitcoin koers van de afgelopen 7 dagen. De stijging aan het begin van de week is duidelijk te zien, waarna de support bij $27.200 standhield. – Bron: CoinMarketCap.

Daarmee komt de huidige bitcoin prijs uit op 27.905 dollar op crypto exchange Bybit. Op Bitvavo wordt de koning der crypto verhandeld voor 26.372 euro.

Houd deze bitcoin niveaus in de gaten

Het huidige niveau van vlak onder de 28.000 is een belangrijk obstakel voor de bulls om te overwinnen. Alhoewel het handelsvolume deze week weer iets hoger ligt dan de weken ervoor, vinden we op dit niveau namelijk de 200-weken moving average (MA).

Vele ogen zullen echter vooral gericht blijven op de macro-economische ontwikkelingen. Deze week brachten de banencijfers uit de Verenigde Staten bijvoorbeeld een verrassing; die vielen hoger uit dan verwacht. Dit kan reden zijn voor verdere rentestijgingen, wat in principe negatief is voor bitcoin.

Voor de komende week liggen op 28.000 en 28.500 de belangrijkste zones voor handelaren. Naar beneden dient de steunzone bij 27.200 stand te houden om een verdere daling richting 26.000 te voorkomen.

BTC analist: $35.000 als koers uitbreekt

Of die 28.000 dollar gebroken gaat worden blijft afwachten. De bekende analist DonAlt vertelt zijn half miljoen volgers dat deze zone een “laatste verdedigingslinie” is. Volgens zijn analyse zou een uitbraak hierboven een versnelling richting 35.000 dollar “of hoger” kunnen betekenen.

“Hoe dan ook, mijn basisscenario is als $28.000 standhoudt, dan dumpen we hard, of we breken uit en gaan naar de $35.000 (en misschien hoger)

Dit is de laatste verdedigingslinie van de bears.”

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment