Bitcoin kan naar midden $20.000 terugvallen, waarschuwt marktexpert

Louise de Graaf


Alhoewel bitcoin (BTC) de afgelopen dagen iets heeft kunnen stijgen, presteert de koers ondermaats ten opzichte van de verwachtingen.

Twee weken geleden werden namelijk de eerste bitcoin spot-ETF’s in de VS gelanceerd. De markt had een flinke stijging verwacht, maar we zagen het tegengestelde gebeuren.

Veel marktexperts melden echter dat zij denken dat deze correctie nog niet voorbij is, waaronder Chris Burniske, voormalig hoofd van de crypto afdeling van ARK Invest.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin koers kan dalen naar het gebied tussen $24.000 en $29.0000

Burniske, partner bij durfkapitalist Placeholder, waarschuwt zijn volgers op Twitter voor een scherpe koersdaling van bitcoin.

Hij meldt op 25 januari dat hij denkt dat bitcoin lager zal dalen dan de meeste investeerders verwachten. Hij ziet de koers minstens zakken naar het gebied tussen de $30.000 en $36.000.

Hij voegt daar echter aan toe dat hij niet verbaasd zou zijn als bitcoin zelfs daalt ergens naar “midden tot hoge 20’s”. Daarmee bedoelt hij ergens tussen de $24.000 en $29.000.

Burniske legt echter niet bepaald gedetailleerd uit waarom hij dit verwacht. Hij benoemt als mogelijke redenen “crypto-marktspecifiek, macro, adoptie, ontwikkeling van nieuwe producten” en legt uit:

“Maar negeer niet dat we net onze eerste parabolen van de cyclus hebben gezien, en ze breken nu… en macro ziet er op een aantal niveaus precair uit. Nieuwe productinnovaties zijn dichtbij, maar nog niet helemaal zover… de zaken voelen nog steeds geïsoleerd aan.”

Meer negatieve bitcoin voorspellingen afgelopen week

Na deze correctie zou de weg open moeten zijn voor een stijging richting de all-time high (ATH) uit de vorige bullmarkt, rond de $69.000.

Dit zal echter volatiel verlopen waarschuwt Burniske, maanden duren en gepaard gaan met fakeouts. Dat zijn valse signalen of schijnbewegingen in de bitcoin koers waardoor de trend even lijkt te breken.

Hij zegt dat daarom “geduld je vriend is.” Hij waarschuwt ook dat andere munten waarschijnlijk met grotere percentages zullen dalen dan bitcoin.

Desondanks blijft Burniske zeer positief over de lange termijn. Hij is echter lang niet de enige marktexpert die afgelopen week negatief was over de koers op de korte termijn.

Arthur Hayes, voormalig CEO van BitMEX, waarschuwde enkele dagen geleden ook voor een crash naar $30.000. Daar waarschuwde ook analist Ali Martinez voor.

In tegenstelling tot deze voorspellingen zagen we de laatste dagen juist een kleine stijging in de bitcoin koers.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment