Bitcoin is al goud aan het vervangen, zegt ARK’s Cathie Wood

Louise de Graaf


De vraag of bitcoin (BTC) goud kan vervangen, is een vraag die al zo oud is sinds het bestaan van de cryptocurrency. Maar nog altijd is het niet met zekerheid te zeggen of dit idee daadwerkelijk klopt.

Cathie Wood, de CEO van ETF-uitgever ARK Invest, denkt van wel – ze is zelfs erg optimistisch. Er zijn volgens haar aanwijzingen dat beleggers goud al vervangen met bitcoin.


MicroStrategy slaat weer bitcoin in, voorraad passeert $8 miljard

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

“Investeerders verkopen goud voor bitcoin”

Wood hield afgelopen zondag een presentatie over haar verwachtingen voor 2024. Ze onderbouwt haar verwachtingen voor bitcoin op basis van verschillende data.

Volgens een groot aantal beleggers behoort bitcoin tot dezelfde categorie. In de bankencrisis van begin 2023 heeft de de digitale munt dit bewezen, suggereerde Wood toentertijd. De bitcoin koers was toen flink gestegen terwijl de KRE, de index voor regionale Amerikaanse banken, bijna halveerde in waarde.

Nu begin januari de eerste Amerikaanse spot-ETF’s voor bitcoin zijn geïntroduceerd,  is de bitcoin koers echter ietwat gedaald, maar de verhouding tussen bitcoin en goud blijft sterk. Volgens Wood zijn investeerders al goud aan het vervangen met bitcoin.

“Zelfs ten opzichte van goud is bitcoin gestegen. Er vindt nu een vervanging plaats naar bitcoin, en we denken dat dit zal doorgaan nu er een veel gemakkelijkere en frictieloze manier is om toegang te krijgen tot bitcoin,” aldus Wood.

In de presentatie verklaart Wood dat de markt in een risicomijdende modus zit. Met een grafiek toont ze dat goud zich relatief sterk houdt, ondanks de hard gestegen rentes. Dat komt volgens haar doordat men goud ziet als een ‘risk-off investering’.

Is Cathie Wood positief over crypto omdat ze er zelf diep inzit?

ARK Invest heeft al aardig wat geïnvesteerd in de grootste crypto. Zo heeft het bedrijf zijn eigen bitcoin spot-ETF samen met 21Shares gelanceerd.

De vermogensbeheerder heeft zelfs een grote positie in dit fonds. Bovendien bezitten sommige van de ARK fondsen aandelen van verschillende crypto-bedrijven, zoals Coinbase en Block.

Wood kijkt graag naar de lange termijn in de investeringswereld. Ze roept bijvoorbeeld al een tijd dat een afname in de inflatie voor een enorme stijging van technologie-aandelen zal zorgen.

Ook is ze onafgebroken optimistisch gebleven over crypto, en eind vorig jaar hebben de fondsen van ARK Invest enorm veel crypto-aandelen verkocht.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment