Bitcoin in zwaar water: politieke spanningen beïnvloeden koers

Louise de Graaf


Een paar dagen geleden leek het er even op dat de bitcoin (BTC) koers weer op weg was om uit het huidige bereik te breken. Helaas is de aardige stijging van zeker 5% in een dag tijd weer zo goed als ongedaan gemaakt door de daaropvolgende daling, en op het moment van schrijven staat BTC op de  $27.350. Hoe komt dit en wat zou een mogelijke reden kunnen zijn voor het ontbreken van echte opwaartse druk?

In de zoektocht naar antwoorden op deze (lastige) vragen is het noodzakelijk om verder te kijken dan alleen de crypto markt. Vrijwel elke dag vinden er op andere markten en in de wereldeconomie bepaalde ontwikkelingen plaats die ook op de crypto markt van belang kunnen zijn. Platforms zoals eToro, waar beleggers in zowel crypto als aandelen kunnen investeren, bieden hiervoor een perfecte oplossing. 

Hieronder bespreken we kort wat ontwikkelingen op andere markten van vandaag en hoe deze ook van belang kunnen zijn voor crypto beleggers.

Marktnieuws en de invloed op crypto:

Amerikaanse overheid in het nauw: Het rommelt in de Verenigde Staten op politiek gebied. Vorige week viel de volledige overheid even bijna stil omdat Democraten en Republikeinen het niet eens konden worden over de nieuwe begroting. Uiteindelijk bleef een ‘shutdown’ uit, maar daar bleef het niet bij. Gisteren werd de Speaker of the House, Kevin McCarthy (Republikein), door onder meer leden van zijn eigen partij uit zijn functie gezet. Het kraakt dus aan alle kanten en dit is ook te voelen op de markten. De Amerikaanse markt blijft een grote invloed hebben op crypto, en deze markt houdt niet van onzekerheid.

Beurzen in het rood: De onzekere situatie in Washington vertaalt zich ook direct naar roodkleurende beurzen. Zowel de Nasdaq als de Dow Jones gingen gisteren aardig onderuit. En vandaag blijft een herstel tot dusver uit. Opvallend genoeg zien we dat de bitcoin koers deze bewegingen vrij nauwlettend nabootst en de mooie stijging is dus alweer tenietgedaan.

Torenhoge rentes: Onzekerheid op de markten is dus niet goed voor de bitcoin koers, maar tel daarbij nog eens de torenhoge rentes die alsmaar hoger lijken te worden en het wordt al snel duidelijk dat bitcoin voor een hels karwei staat. De rentes zullen waarschijnlijk ook langer dan gedacht zo hoog blijven, dat stellen zowel de ECB als de Amerikaanse Federal Reserve. Wederom slecht nieuws voor bitcoin dus.

Tesla schiet omhoog: Ondanks dit alles zijn er ook behoorlijke stijgers te vinden. Een voorbeeld daarvan is het Tesla van Elon Musk. De afgelopen 24 uur staat TSLA meer dan 4% in het groen, maar sinds 27 september al maar liefst 10%! Het laat maar weer eens zien dat zelfs tijdens deze onzekere periodes er altijd wel kansjes te pakken zijn.

Kopieer transacties van succesvolle crypto handelaren

Terwijl bitcoin weer wat tekenen van leven liet zien, is het op basis van de recente marktontwikkelingen duidelijk dat er nog een lange weg te gaan is, maar dat er ook nog genoeg kansen liggen. Met een eToro account kopieer je eenvoudig de transacties van succesvolle handelaren, en maak je winst wanneer zij dat doen. Het is ideaal voor iedereen die wil profiteren van de cryptomarkt, zonder de hele dag aan het scherm gekluisterd te zijn. Nieuwe klanten kunnen handelen zonder fees (handelskosten). Registreren bij eToro kan gratis via deze link.

 

 


eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn.

eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico.

74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment