Bitcoin in gevaar? De invloed van de gigantische AI-bubbel op de koers

Louise de Graaf


De marktkapitalisatie van “De Grote Zeven” op de Amerikaanse beurs blijft maar stijgen en dat heeft mede te maken met de hype rondom kunstmatige intelligentie (AI). Wat betekent deze ontwikkeling voor Bitcoin (BTC)? Op het eerste gezicht hebben de twee niets met elkaar te maken, maar er zijn wel degelijk verbanden te leggen en scenario’s te schetsen voor de bitcoin koers.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 90.000 LUNC. Meld je vandaag aan 🚀

De dominantie van De Grote Zeven

Als we het over De Grote Zeven hebben, dan gaat het natuurlijk over Tesla, Meta, NVIDIA, Amazon, Google, Microsoft en Apple. De Amerikaanse bedrijven die qua marktkapitalisatie samen groter zijn dan de volledige aandelenmarkten van Japan, Canada en het Verenigd Koninkrijk bij elkaar opgeteld.

Market cap of the Magnificent Seven is the same as the combined market cap of the stock markets in the UK, Canada, and Japan

Met name NVIDIA profiteerde gigantische van de hype rondom kunstmatige intelligentie. Ook is de marktkapitalisatie van De Grote Zeven inmiddels viermaal groter dan die van de volledige Russel 2000.

Market cap of the Magnificent Seven is four times that of Russell 2000

Is dit een bubbel die op knappen staat en wat betekent dit voor de bitcoin koers?

Wat betekent deze ontwikkeling voor de bitcoin koers?

Je zou op het eerste gezicht denken dat AI en Bbitcoin weinig met elkaar te maken hebben. Fundamenteel gezien is dat ook zo, maar als we naar de markt kijken is er een argument te maken voor enkele belangrijke paralellen tussen de twee.

Zo is Bitcoin net als AI een vorm van technologie die enorm veelbelovend is voor de TOEKOMST. Dat trekt een bepaald type investeerder aan, waardoor het heel goed mogelijk is dat investeerders die interesse hebben in bitcoin dezelfde soort investeerders zijn als de mensen die aandelen kopen in de AI-markt.

Nu trekt een gigantische bak kapitaal dus richting de markt voor AI-aandelen, wat in theorie ten koste gaat van de winsten van bitcoin.

Als de AI-bubbel ergens in 2024 klapt, dan zou het in theorie kunnen dat een deel van dat kapitaal richting bitcoin vlucht. Ook als de Spot Bitcoin ETF een enorm succes is, kan dat een deel van het AI-kapitaal overtuigen om op bitcoin over te stappen.

Zodoende staat ons dus een zeer interessant jaar te wachten op dit vlak.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment