bitcoin in de plus, koersen reageren sterk

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) staat na een matige zaterdag meer dan 2% in de plus. De koers is weer de $52.000 aan het naderen, wat wellicht de oorzaak zou kunnen zijn dat meerdere altcoins vandaag hard zijn gestegen. De totale marktkapitalisatie is eveneens toegenomen, wat inhoudt dat de markt flink is gegroeid.


Bitcoin koers sluit op hoogste punt in 2 jaar, maar deze week wordt spannend

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Blik op de markt

De prijs van bitcoin is op dit moment €48.100 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op de in Dubai gesitueerde crypto exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $51.900. De munt staat daarmee 2% in de plus sinds 24 uur geleden. De totale marktkapitalisatie staat op $2,05 biljoen, wat een stijging is van 2,8% over de afgelopen 24 uur.

Het totale handelsvolume is juist hard gedaald. Deze staat momenteel op $68,9 miljard per 24 uur, terwijl dit recentelijk nog $100 miljard was. De marktkapitalisatie van bitcoin is $1,087 biljoen, waarmee deze 49,7% van de markt beslaat. Ethereum (ETH) is eveneens in waarde toegenomen, met 2,5% naar $2.800. 

De hardst gestegen munten, waaronder the graph (GRT)

De drie hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 50 zijn: 

  • The graph (GRT), met een stijging van 18% in de afgelopen 24 uur:
  • Injective (INJ), met een stijging van 14,5% in de afgelopen 24 uur;
  • NEAR Protocol (NEAR), met een stijging van 10,1% in de afgelopen 24 uur.

Dit zijn relatief gezien hogere stijgingen dan wat men normaal gesproken gewend is in de top 50. The graph steelt voornamelijk de show, die niet alleen vandaag hard is gestegen maar ook ten opzichte van een week geleden 28,2% in de plus staat. Daarin wordt deze echter overtroffen door vechain (VET), die maar liefst een stijging van 48,4% heeft neergezet in een week.

De hardste dalers, waaronder monero (XMR)

Door het grote succes van de markt zijn er op dit moment nagenoeg geen cryptocurrencies die echt waarde hebben verloren. Geen enkele token komt boven 1% waardeverlies uit. Alleen monero (XMR), die het de afgelopen periode al zwaar heeft door een dalende steun, staat 0,7% in de min. Deze wordt gevolgd door bittensor (TAO), die vandaag 0,3% in de min staat. Deze deed het de laatste periode daarentegen zeer goed.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP!

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Een van de belangrijkste nieuwsartikelen die vandaag op Crypto-Insiders is verschenen betreft het MANTA netwerk. Vandaag wordt er een aanzienlijke hoeveelheid tokens van de altcoin ontgrendeld. Het bedraagt maar liefst $51 miljoen, wat 1/15 is van de totale marktkapitalisatie van $750 miljoen. Er wordt verwacht dat dit een mogelijk aanzienlijke impact kan hebben op de koers.


Post Views: 341Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment