Bitcoin houdt stand boven cruciale zone, recordprijs nu weer dichtbij

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) maakte gisteren aan het eind van de middag een flinke uitglijder. De koers daalde enkele procenten en dook onder de 70.000 dollar. Een belangrijke steunzone werd getest, en heeft een trendommekeer teweeggebracht. De bitcoin koers staat inmiddels zelfs weer boven het niveau van vóór de daling, slechts een haartje verwijderd van zijn all-time high. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin maakt snel herstel

Gisteren bewoog de bitcoin koers zijwaarts rond de 72.000 dollar. Rond 17:00 uur maakte de koers echter een snelle daling. In ongeveer anderhalf uur werd de koers teruggebracht tot het cruciale steunniveau rond de 69.000 dollar, wat de oude all-time high uit november 2021 weerspiegelt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

In totaal verloor bitcoin iets meer dan 4% van zijn waarde. Het steunniveau rond 69.000 dollar wist een verdere daling richting 65.000 dollar te voorkomen, en zorgde direct voor een opleving. De koers schoot meteen omhoog tot ver boven de 71.000 dollar.

Na een kleine daling tot onder de 71.000 dollar heeft bitcoin gedurende de nacht langzaam maar zeker zijn weg omhoog gevonden. Zowel de 71.000 als 72.000 dollar zijn inmiddels gepasseerd. De recordprijs van nipt boven de 73.000 dollar ligt nu zelfs weer binnen handbereik. Dit is dan ook het enige rotsblok dat nog op de weg ligt voor bitcoin.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 72.612 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 66.432. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,27% in de plus.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Crypto top 10 nipt in het groen, avalanche stijgt explosief

De gehele top 10 cryptomunten kleurt groen. Echter hebben de meeste grote altcoins slechts minimale prijsstijgingen doorgemaakt de afgelopen 24 uur. Uitsluitend BNB (BNB), cardano (ADA) en avalanche (AVAX) zijn meer dan 1% de lucht in geschoten.

BNB is met 2,49% gestegen, cardano met 1,02% en avalanche is met afstand de grote winnaar van vandaag met een stijging van 12,63%.

De rest kleurt nipt in het groen. Zo is ethereum (ETH) met 0,71% gestegen, solana (SOL) met 0,13% ripple (XRP) met 0,64% en dogecoin met 0,32%.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 3

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment